Política 22/07/2015

Miquel Iceta: "No farem res per ajornar les eleccions del 27-S. Hem de sortir d'aquest embolic com més aviat millor"

En una entrevista a TV3, el primer secretari del PSC qualifica de "filigrana" el fet que Artur Mas no encapçali la candidatura Junts pel Sí, que el farà president si és la llista més votada

Ara
2 min
Miquel Iceta als estudis d'Els matins' de TV3

BarcelonaEl PSC no se sumarà a la moció de censura que el PP estudia presentar contra Artur Mas per evitar que el 27-S se celebrin eleccions. Ho ha dit aquest dimecres el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en una entrevista a 'Els matins' de TV3. "No farem res per ajornar les eleccions. Hem de sortir d'aquest embolic com més aviat millor", ha dit Iceta, alhora que ha qualificat de "filigrana" el fet que Artur Mas no encapçali la candidatura Junts pel Sí, que el farà president de la Generalitat si és la llista més votada. "És que és raret, eh", ha insistit Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSC s'ha mostrat absolutament contrari a la proclamació de la independència de Catalunya que vol fer la llista sobiranista si assoleixen la majoria al Parlament, i ha afirmat: "Creiem que la independència no ens convé i és perjudicial per Catalunya". Alhora, ha considerat que "això de 'tenim pressa' pot fer més mal a qui ho proclama", en referència a l'eslògan dels proindependetistes, i ha afirmat que "en política cal prudència i fer les coses bé". "La lletra petita de la independència la sabrem l'endemà de la independència", ha insistit Iceta, alhora que ha assegurat que a la plena sobirania "no s'hi arriba amb aquest camins que ens proposen".

Encara sobre l'aspecte sobiranista, Iceta ha lamentat que s'utilitzi la paraula "desconnexió" com a eufemisme d'"independència", fent un paral·lelisme entre "assassinat" i "homicidi". Una afirmació que després ha matisat: "Potser en dret no és el mateix, però pel difunt sí".

Preguntat per possibles pactes post-electorals, Iceta ha afirmat amb rotunditat que "no" farà presidenta ni Inés Arrimadas (Ciutadans) ni Alícia Sánchez-Camacho (PP). "El PP català forma part del bloc del 'no' i nosaltres volem una Espanya federal, és diferent", ha dit. Alhora, ha subratllat que li "agradaria" fer un "govern d'esquerres", i ha admès que se sent "més a la vora" de Procés Constituent. "Les discrepàncies que tinc amb Catalunya sí que es Pot és 'què vol dir procés constituent'".

Iceta ha afirmat que el seu projecte electoral és el més "factible" perquè és "clar" i "sòlid", i ha assegurat que "l'únic partit que té programa electoral, per ara, és el nostre".

El líder dels socialistes catalans ha aprofitat l'entrevista per defensar el pacte entre el PSC i Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida i ha assegurat que no s'ha produït cap canvi arran de l'acord. Alhora, ha afirmat que la seva voluntat és que hi hagi "els acords més amples possibles a tot arreu", i ha conclòs: "Tan de bo això passi a més ajuntaments".

stats