Política 05/10/2012

Mas als empresaris: "Siguin quins siguin els processos polítics, el mercat està obert per a tothom"

El president de la Generalitat posa la cervesera Damm com a exemple d'una "aposta rotunda per Barcelona i el país" en la inauguració d'un centre logístic de la companyia a la Zona Franca

Acn / Ara
3 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la inauguració d'un centre logístic de Damm a la Zona Franca / ACN

El Prat de LlobregatMirar cap al món i no cap a Madrid per afrontar amb èxit el que vingui. És el missatge del Govern en un moment en què el carrer empeny cap a canvis polítics de fons i els empresaris es miren el procés amb recel. I Artur Mas ha aprofitat la inauguració d'un centre logístic de Damm a la Zona Franca per explotar l'exemple de la cervesera com a empresa que fa "una aposta rotunda per Barcelona i pel país": no és només que ho hagi dit en el seu parlament en la inauguració, és que aquesta frase és el títol amb què el Govern ha decidit titular la nota oficial sobre l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre José Mauel Lara (Planeta) llança amenaces, Josep Piqué reclama "claredat" i Foment qüestiona que sigui el moment de fer reformes profundes en les estructures de l'Estat –només la Cambra de Comerç de Girona ha fet un gest en un sentit diferent–, el president adverteix que "siguin quins siguin els processos polítics, que són canviants, el mercat està obert per a tothom".

Mas ha presentat Damm com a exemple d'aquesta "visió internacional" i ha fet un paral·lelisme entre Catalunya i la companyia, ja que les dues són "innovadores, exportadores, i amb projecte".

Pel president de la Generalitat, l'aposta de Damm per l'àrea de Barcelona pot contribuir a convertir Catalunya en "el pol logístic del sud d'Europa", sempre que les decisions sobre infraestructures "es prenguin correctament i invertint allà on es pot generar riquesa".

Per Mas, a Catalunya "se sumem els diversos projectes que s'estan realitzant en grans plataformes logístiques, hi ha cinc o sis macroinversions en marxa de l'ordre de 200 i 300 milions d'euros cada una, a la qual ara s'afegeix la inversió de la Damm". El president ha celebrat que "s'estan fent grans inversions en àrees estratègiques, en un moment d'atonia econòmica, i això pot permetre que Catalunya faci una diferenciació en positiu en l'àmbit de la logística".

La Fase IV del Centre Logístic Multimodal del Grup Damm és a la Zona d'Activitats Logístiques del Prat de Llobregat, al Port de Barcelona (ZAL Prat), i ha significat una inversió total de 75 milions d'euros. "El Centre Logístic Multimodal a la ZAL ha esdevingut un referent per al sector gràcies a la seva ubicació, dimensions, tecnologia i capacitat operativa, essent un dels centres logístics multimodals més moderns del sud d'Europa", segons ha informat la companyia.

A més del president de la Generalitat de Catalunya, a l'acte inaugural hi han assistit el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, el tinent d'alcalde del Prat de Llobregat, Juan Pedro Pérez, el membre del consell d'administració del Grup Damm Ramón Agenjo, el director general de Damm, Enric Crous, i el director general d'Alfil Logistics, Jaume Bonavia.

El projecte del Centre Logístic Multimodal es va iniciar el 2006 amb l'objectiu de centralitzar les activitats logístiques de Damm a l'àrea metropolitana de Barcelona i potenciar el creixement de la fàbrica del Prat. Amb la darrera ampliació de la planta cervesera, i gràcies a la construcció d'aquest centre, la planta del Prat s'ha convertit en un centre de amb una capacitat de 500 milions de litres anuals.

Durant l'acte, que ha comptat amb més de 150 convidats, Ramón Agenjo ha puntualitzat que "durant els últims anys, Damm ha anat diversificant i consolidant la seva presència en diversos negocis, però sempre en consonància amb l'estratègia del nostre 'core business': la producció de begudes, i especialment l'elaboració de cervesa. Per fer-ho possible, la distribució i la logística s'han convertit en una part clau de la nostra activitat empresarial, i hem reforçat al mateix temps la nostra activitat nacional i la nostra estratègia de creixement internacional. Actualment, Estrella Damm és present a més de 46 països".

stats