Política 25/02/2018

La Moncloa adverteix que la plantada al rei posa en risc que el Mobile segueixi a Barcelona

Considera que l'actitud de Torrent i Colau és "injusta, mesquina i sectària"

Ara
1 min
Rajoy insisteix que presentarà els pressupostos a temps mentre Ciutadans avisa que "s'està quedant sol"

BarcelonaNi el president del Parlament, Roger Torrent, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni cap alt càrrec del Govern participaran en la recepció oficial al rei Felip VI que es farà aquesta tarda a Barcelona. Una decisió que no ha agradat gens al govern espanyol. Fonts de la Moncloa adverteixen que l'actitud de les autoritats catalanes i barcelonines "posa en risc que Barcelona pugui seguir acollint un esdeveniment global de tanta importància". El govern espanyol, en canvi, acompanyarà Felip VI durant la seva estada a la capital catalana i "deplora l'actitud irresponsable i sectària" anunciada per Torrent i Colau.

"La presencia del rei a Barcelona simbolitza el suport de la Corona i del conjunt d'Espanya al Mobile World Congress i, per extensió, al desenvolupament i a la millora de l'economia catalana. Les fonts de l'executiu estatal remarquen que "Barcelona s'hi juga molt aquests dies", amb el focus internacional centrat en el Mobile, i que de l'èxit de l'esdeveniment "en depèn la permanència a Barcelona de la fira de tecnologia mòbil més important del món".

La recepció oficial al rei es farà aquest diumenge al vespre al Palau de la Música i després s'organitzarà el sopar amb què formalment es donarà per inaugurada l'edició del Mobile d'aquest 2018. Torrent i Colau han anunciat que assistiran al sopar, però no rebran al rei pel seu suport a l'actuació policial durant l'1-O.

stats