Política 15/12/2017

'De monges a diputades': el poema masclista contra Irene Montero publicat en una revista de jutges

L'Associació Francisco de Vitoria ha rebutjat el text, que ha despertat indignació a les xarxes

Ara
1 min
Tuit de @pnique

BarcelonaL'Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitoria va publicar un poema el mes de novembre que ha aixecat avui polèmica a les xarxes. Sota el títol "De monges a diputades" i signat per El guardaboscos de Valsain es descriu la portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, com a "exparella del Coleta", en referència a Pablo Iglesias, i s'afegeix que "ja no és al candeler/ per una inquieta bragueta / va amb la Tania al galliner".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text cosifica Montero i la parlamentària Tania Sánchez utilitzant les seves relacions personals amb Iglesias per descriure el seu paper polític i supeditant els seus rols al del líder de Podem.

L'Associació ha fet un comunicat rebutjant el poema i assegurant que "no s'hauria d'haver publicat mai perquè és objectivament atemptatori contra la igualtat de gènere". Montero ha dit en un tuit que no n'hi ha prou amb la rectificació i ha reclamat conèixer "quin jutge espanyol és autor d'un escrit discriminatori, masclista i agressiu contra les dones".

El poema ha despertat reaccions d'indignació a les xarxes com ara la de Pablo Echenique, que ha qualificat el poema de "fastigós":

stats