Política 09/02/2022

Montero i Iglesias van "témer" pels seus fills pel presumpte assetjament d'un periodista d''Ok Diario'

La Fiscalia demana un any de presó contra Alejandro Entrambasaguas i la família n'hi demana dos

ARA
3 min
Irene Montero i Pablo Iglesias abans d'entrar al judici per presumpte assetjament als seus fills

MadridEl jutge ha assegut al banc dels acusats aquest dimecres al periodista d'Ok Diario Alejandro Entrambasaguas per haver assetjat presumptament els fills de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i de l'exvicepresident espanyol Pablo Iglesias, així com la seva cuidadora l'any 2019. La Fiscalia sol·licita un any de presó per al periodista per un delicte d'assetjament sobre els dos nens de 17 mesos i la seva cuidadora, a més d'una ordre d'allunyament per impedir que s'acosti a menys de 500 metres dels menors durant dos anys. En el cas de la defensa d'Iglesias i Montero, els seus advocats demanen una pena de dos anys de presó, prohibir al periodista comunicar-se o aproximar-se als seus dos fills i la cuidadora, i una indemnització de 10.000 euros per un delicte d'assetjament a persones especialment vulnerables tenint en compte la seva edat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Contra els fills no tot s'hi val. Confiem en la justícia", han afirmat Montero i Iglesias en declaracions als mitjans de comunicació recollides per l'agència Efe abans d'entrar a la vista. Tots dos han remarcat que assistien al judici com a mare i pare i no com a representants públics. En el judici, que s'ha celebrat al jutjat penal número 30 de Madrid, tant Montero com Iglesias han explicat que van témer per la seguretat dels seus fills perquè no sabien fins on arribaria el periodista, cosa que els va obligar a canviar-los d'escola infantil i portar-los a la del Congrés de Diputats, per "prioritzar la seva seguretat".

La parella havia recorregut a la cuidadora perquè els seus fills necessitaven un lloc "molt controlat", amb pocs nens, perquè els seus fills eren prematurs i tenien risc d'infeccions respiratòries. "Perseguia els nens", ha assenyalat Montero. La ministra ha afirmat que al ser avisats per la cuidadora de les visites i de les trucades del periodista, que ha xifrat en "més de setanta", van sentir "temor, por, angoixa i ansietat" perquè la situació "no parava sinó que es reproduïa". "La situació no anava a parar i podia passar qualsevol cosa", ha afegit.

En la mateixa línia, Iglesias ha qualificat la situació que van patir durant dos mesos de "molt angoixant". L'exvicepresident ha explicat que va arribar a veure Entrambasaguas dins d'un cotxe i que els escoltes li van dir que, a l'haver assegurat que era un estudiant de dret, no podien fer res més que vigilar si apareixia. Ha explicat que la cuidadora li va trucar i el va escriure en diverses ocasions "molt nerviosa" i "molt angoixada" perquè li havia fet "moltes trucades" i va arribar "a trucar a la porta del seu pis, a pocs metres" dels seus fills.

La versió del periodista d'Ok Diario

L'empresa Dos Mil Palabras S.L., titular d'Ok Diario, ha comparegut com a possible responsable civil subsidiària, i el director del digital, Eduardo Inda, com a testimoni. Per la seva banda, el periodista processat ha explicat que el que estava fent era intentar confirmar si la denominada "mare de dia" que cuidava diversos nens en una urbanització de Galapagar –on resideixen Iglesias i Montero amb la seva família– exercia legalment, i si en aquell lloc hi anaven els fills de Montero i Iglesias perquè, segons ha dit, seria rellevant mediàticament pel fet de ser polítics.

Per això, ha dit que va anar allà quatre vegades, va intentar parlar amb la cuidadora sense èxit, però "mai" va voler acostar-se als fills de la parella ni va preguntar a ningú per ells, ha assegurat. Amb tot, ha reconegut que va dir a una veïna que només volia informar-se sobre aquesta "mare de dia" perquè li interessava per al seu nebot. També ha confirmat que va dir a un escolta d'Iglesias que era estudiant de dret, perquè si no no l'haguessin ajudat en la seva investigació, ha dit. Ara el judici ha quedat vist per a sentència i el jutge haurà de dirimir si hi va haver delicte d'assetjament contra els fills de Montero i Iglesias.

stats