Política 25/04/2012

El govern espanyol nega que Espanya "espoliï" els catalans

Montoro assegura que un treballador de Manresa paga gairebé el mateix que un de Leganés

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha combatut –al ple de totalitat dels pressupostos generals de l'Estat– la idea que Madrid discrimina econòmicament Catalunya. "Pinten una Espanya que no existeix", ha dit el ministre al representant d'ERC, Alfred Bosch, que havia intervingut prèviament. "No existeixen les discriminacions fiscals, no existeix l'Espanya que espolia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per combatre el dèficit fiscal, el ministre ha dit que no és "gaire diferent" el que paga un treballador de "Manresa o l'Hospitalet, que guanyi 20.000 euros bruts a l'any, que un altre treballador que visqui a Leganés". Segons ha dit, el govern espanyol "no descompensa" en funció del territori.

Ha afirmat, en canvi, que la "prioritat" de l'executiu del PP són "les diferències regionals en termes de renda per càpita". Per això, ha assegurat que aquests pressupostos persegueixen "la cohesió social i l'equilibri territorial".

Montoro ha carregat amb duresa contra ERC, a qui ha acusat de canviar de parer sobre el model de finançament. Ha recordat que els republicans elogiaven el model del 2009 i que ara, en canvi, denuncien l'espoli fiscal de Catalunya.

stats