Política 12/10/2020

Mor l'exconseller i exdirigent d'Unió Ignasi Farreres

Havia estat conseller de Treball amb tres dels governs de Pujol

Ara
1 min
El president d'Unió, Ignasi Farreres

BarcelonaEl conseller de Treball durant tres legislatures sota el mandat de Jordi Pujol i exdirigent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Ignasi Farreres ha mort aquest dilluns als 81 anys. Nascut a la Pobla de Segur i partidari de la tercera via, la seva trajectòria a la conselleria entre el 1988 i el 1999 va estar marcada per la creació del Servei Català de Col·locació (actual SOC), i també per la imputació posterior en dos casos de corrupció molt mediàtics, el cas Treball i el cas Pallerols, dels quals va acabar absolt.

Dins d'UDC va exercir de vicepresident, secretari general i president. El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha expressat la seva tristesa pel traspàs d'un "humanista d'arrel cristiana, compromès amb les persones i el país al qual va servir durant una dècada".

La plataforma Portes Obertes, de la qual va formar part, també ha expressat el seu condol per la pèrdua d'una persona "de fondes conviccions humanistes" i que va treballar "a favor de l'entesa, el diàleg i la reconciliació" a Catalunya.

stats