Polèmica

Els Mossos desmenteixen que Trapero visités la Zarzuela

Fonts pròximes al major informen que va ser a Madrid per lliurar unes condecoracions pendents del 2019

ARA
2 min
Josep Lluis Trapero, en una imatge d'arxiu

BarcelonaFonts pròximes al major del Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero han desmentit a l'ARA que durant la seva estada a Madrid els dies 14 i 15 de juliol visités la Zarzuela, tal com va publicar ahir La Razón. De fet, les mateixes fonts asseguren que Trapero no ha estat mai a la residència dels monarques des de la seva restitució com a màxim responsable de la policia catalana. "No hi ha estat mai des que torna a ser cap dels Mossos", afirmen. "Trapero manté, com correspon, relació amb els membres de seguretat de la casa reial, igual que amb la resta de caps de seguretat de l'àmbit d'altres institucions de l'Estat", afegeixen. Des de la Zarzuela han evitat confirmar que Trapero no els fes cap visita el 15 de juliol a preguntes de l'ARA.

No és l'únic desmentiment de l'entorn més proper a Trapero respecte a les informacions que es van publicar dimecres. El personal que treballa colze a colze amb ell revela que Trapero va informar la direcció general de la Policia de la seva visita a Madrid, que es va dur a terme conjuntament amb el comissari Miquel Esquius, dies abans que es produís. I és que aquest dimecres fonts de la conselleria d’Interior van manifestar que al departament no sabien que s'haguessin fet aquestes reunions el passat mes de juliol, però que creien que en tot cas havien sigut "operatives". Consultats per l'ARA, aquest passat dimecres els Mossos no havien volgut aclarir amb qui s'havia trobat el major a Madrid.

El motiu de la visita no va ser cap altre, segons remarquen les mateixes fonts, que el lliurament per part de la direcció dels Mossos d'Esquadra d'algunes condecoracions del 2019 a jutges, fiscals i personal d'administració que no s'havien pogut lliurar per les restriccions imposades per la pandèmia. "Es tracta de condecoracions que es va decidir atorgar quan Trapero no era ni el cap del cos", subratllen. De fet, segons l'entorn proper al major, la mateixa visita ja s'havia programat setmanes enrere i va haver de ser anul·lada.

En aquest sentit, informen que la direcció general de Policia va tenir coneixement novament de l'agenda del major el 13 de juliol, quan Trapero els hi va tornar a recordar. De fet, el seu entorn assegura que ja a Madrid, el 14 de juliol, van parlar telefònicament i van acordar que durant l'estada a Madrid s'interessés per la seguretat de la delegació de la Generalitat a la capital espanyola i que fins i tot va mantenir una reunió amb la delegada, l'exconsellera Esther Capella, per abordar possibles canvis.

Tot i que fonts pròximes al major dels Mossos han desmentit la trobada, la diputada de la CUP, Laia Estrada, ha afirmat en una entrevista a Europa Press que s'hauria d'investigar si el cap de la policia es va reunir a la Zarzuela i, en cas que sigui així, "hi hauria d'haver-hi conseqüències".

stats