Política 16/05/2012

Munar diu al judici contra ella per corrupció que la incriminen i manté que és innocent

El número dos de l'expresident del consell de Mallorca, Miquel Nadal, explica que ella li va donar 300.000 euros en un sobre per comprar una productora que després varen subvencionar

Ara
1 min

PalmaL'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va declarar ahir que no tenia res a veure amb la compra fraudulenta de la productora Vídeo U, a través de dos testaferros, ni amb els 240.000 euros en subvencions que l'empresa va rebre després. Segons Munar els altres cinc acusats en el primer judici del cas Maquillatge que la incriminen s'han confabulat per fer-ho i aconseguir atenuants de la fiscalia per rebaixar la condemna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els acusats hi ha l'exvicepresident del Consell, Miquel Nadal, que ahir mateix també va declarar i va dir que Munar li havia donat en un viatge en cotxe 300.000 euros en efectiu, que eren d'Unió Mallorquina, i que havien de servir per comprar la meitat de Vídeo U. Segons Nadal tot plegat era una operació per controlar la productora, que es presentava a un concurs per aconseguir una llicència de televisió digital terrestre. UM pretenia tenir influència en un canal de televisió.

Tots dos polítics de la desapareguda UM, però, varen dir que no tenien res a veure amb les dues subvencions per un valor total de 240.000 euros que va cobrar la productora després de la compra i que responien a feines que no es van fer mai. Es varen acusar mútuament d'haver-les impulsat. La llavors directora general de Comunciació del Consell, Margalida Sotomayor, que també va declarar ahir, va defensar l'expresidenta i va dir que tampoc no sabia res de les subvencions, però que venien del departament que dirigia Miquel Nadal. Tots tres polítics formaven part d'un partit que ha desaparegut a causa de la corrupció i ara s'enfronten a una petició de condemna de sis anys de presó cada un.

stats