DRET A DECIDIR
Política 10/04/2011

Tot el mapa del 10-A

Més enllà de Barcelona, 21 poblacions participen en l'última onada de la consulta sobre la independència. Més de 618.000 persones ja han votat des que el referèndum popular va començar a Arenys de Munt

Sara González
2 min
Més de 600.000 ciutadans ja han manifestat la seva opinió / P. VIRGILI

BarcelonaQue la capital catalana convoqui una consulta sobre la independència ha eclipsat en certa manera la resta de municipis que també se sumen a la proposta. Però més enllà del simbolisme que Barcelona aportarà en la culminació d'un procés que va iniciar-se el 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt, 21 poblacions més participen en l'onada que tanca el gran referèndum popular sobre el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prenent com a exemple el ressò que va aconseguir Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit de Catalunya i que va votar un dia abans de la primera onada de consultes el 13 de desembre del 2009, Vallgorguina, que compta amb prop de 2.600 habitants i que només la separen 8 kilòmetres d'Arenys de Munt, va decidir convocar la seva votació ahir amb una participació del 23,4% i un 95,7% del 'Sí' davant el 2,7% del 'No'.

Avui votaran, a més de Barcelona, Bellmunt d'Urgell, Bellprat, Blanes, Calaf, Calonge de Segarra, Campins, Castellfollit de Riubregós, El Bruc, El Perelló, Fogars de Montclús, Gavà, La Pobla de Montornès, Montseny, Prades, Pujalt, Rellinars, Sant Climent de Llobregat, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui. Viladecans, tot i que consta en la llista que es troba a la web de la coordinadora, no organitza la consulta per a aquest 10-A, tot i que hi ha alguns voluntaris interessats a plantejar-la per a més endavant i ja han fet alguna reunió. Han creat un grup a Facebook per intervenviar informació.

Fins ara 532 municipis han celebrat una consulta sobre la independència i més de 618.000 persones han exercit el seu dret a vot. Fins ara el 'Sí' guanya de forma aclaparadora amb un 92,6% dels vots. El 'No' representa un 4,9% i els vots en blanc un 0,4%. La participació global ha estat fins ara d'un 18,2% entre els majors de 16 anys i d'un 20,4% si només es tenen en compte els majors de 18 anys.

stats