Política 07/03/2018

Munté presenta la candidatura a les primàries del PDECat amb la voluntat de ser "la pròxima alcaldessa de Barcelona"

Critica l'actual govern d'Ada Colau per tenir un projecte "esgotat"

Núria Orriols
2 min
L’exconsellera Neus Munté presenta la seva candidatura a les primàries del PDECat per Barcelona

BarcelonaL'exconsellera Neus Munté ha presentat públicament aquest dimecres la seva candidatura a liderar el PDECat a les pròximes eleccions municipals de Barcelona, tal com va explicar l'ARA dilluns. A la cruïlla entre el carrer Indústria i l'avinguda Gaudí, al barri de la Sagrada Família, on va créixer i viu, ha mostrat la seva voluntat de ser la "pròxima alcaldessa de Barcelona" davant un projecte d'Ada Colau que considera "esgotat" i "frustrat". Munté s'ha definit com una persona "dialogant" i com el que necessita la ciutat, tot i que en l'últim baròmetre municipal el PDECat se situava com a cinquena força.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El termini per presentar les candidatures a les primàries acaba divendres i, posteriorment, els candidats hauran de presentar com a mínim 100 avals de militants del PDECat i 500 de persones sense carnet. Avui també ha confirmat la intenció de presentar candidatura l'entorn de l’excomissionat de Participació de l'Ajuntament de Barcelona Carles Agustí, i també és possible que ho acabin fent l'actual portaveu de l'ajuntament, Jaume Ciuranda, i l'ex cap de gabinet de Xavier Trias Albert Salvador.

Munté ha explicat que vol posar la seva "vocació" al servei de la ciutat de Barcelona per teixir "aliances" amb les entitats del tercer sector social -aprofitant la seva experiència com a consellera de Benestar de la Generalitat- i també amb el món empresarial i del treball. "Vull ser alcaldessa d'una ciutat inclusiva, amable amb els que hi viuen i la visiten, i que aposta per l'excel·lència", ha dit davant els mitjans de comunicació.

L'exconsellera i actual vicepresidenta del PDECat -un càrrec que ha assegurat que és "compatible" amb presentar-se a les primàries- ha situat l'exalcalde Xavier Trias com a "referent" en el seu model de ciutat i també ha reivindicat la figura del conseller Joaquim Forn, empresonat a Estremera des del 2 de novembre i del qual ha reclamat la llibertat. "He comunicat la decisió a l'alcalde Xavier Trias i als regidors. No ho he pogut fer personalment amb Joaquim Forn, que està empresonat injustament", ha explicat.

stats