22/12/2010

Joaquim Nadal: "El pròxim president trobarà unes finances clares i transparents"

1 min
Joaquim Nadal intervé en el debat d'investidura

BarcelonaEl conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha comparegut avui després de la darrera reunió del consell executiu presidit per José Montilla i ha assegurat que el pròxim president "trobarà unes finances clares i transparents, amb un dèficit perfectament explicable". Nadal ha explicat que si Artur Mas surt investit demà al matí hi hauria una reunió de traspàs "de forma immediata" amb el president Montilla.

En aquesta reunió es parlaria de la situació econòmica de la Generalitat i d'alguns aspectes protocol·laris de la presa de possessió, com ara qui anirà a l'homenatge davant la tomba de Francesc Macià o com es faria l'acte de presa de possessió.

Nadal ha explicat que el Govern actual proporcionarà al futur executiu el redactat del decret de pròrroga dels pressupostos, ja que és preceptiu iniciar l'any amb un pressupost vigent. El Govern en funcions aprovarà la revisió tarifària de l'ATM, però serà el pròxim Govern el que decidirà sobre els peatges.

La reunió del consell executiu ha estat de tràmit, amb cap projecte important. Nadal sí que ha donat detalls de l'acord amb el ministeri de Foment per dedicar 165 milions d'euros a infraestructures, per complir així totalment amb la disposició addicional tercera de l'Estatut en l'exercici de 2010. D'aquests, 50 aniran a l'ATM i 50 més a Rodalies.

Al final de la compareixença Nadal ha dit que "ha estat un honor servir el meu país des del seu Govern", un sentiment compartit per la resta de consellers.

stats