Política 28/10/2014

Neix una associació per denunciar als tribunals "l'agressió sistemàtica a la nació catalana"

Un grup de professionals del món jurídic crea "Drets" per emprendre accions judicials contra "insults i amenaces" que arriben des de "diversos mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d'opinió".

Núria Orriols
1 min

BarcelonaAquest dimarts ha pres forma una nova associació en el si del món jurídic: "Drets". L'entitat neix, segons el seu manifest, per posar fi a "l'agressió sistemàtica a la nació catalana", a través de la iniciativa d'accions jurídiques en contra dels "insults i amenaces" que arriben des de "diversos mitjans de comunicació, xarxes socials o tribunes d'opinió amb seu a Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Drets" ja ha anunciat les seves primeres accions com a associació: s'ha personat com a acusació popular en la querella interposada pels 33 jutges signants del manifest a favor del dret a decidir en contra el diari La Razón; denunciarà diverses piulades de Twitter que "poden ser constitutives de delictes d'odi i discriminació" per "banalització del nazisme, amenaces de mort o incitació a la violència"; i també portarà als tribunals organitzacions d'extrema dreta com Alianza Nacional, La Falange o Democracia Nacional pels seus discursos "d'odi i violència contra Catalunya" el passat 12 d'Octubre.

L'entitat, que s'ha presentat al Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, ha rebut el suport de professionals del món jurídic i entitats del món associatiu, com la Fundació Justícia i Pau, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Obra Cultura o Juristes per la Llengua. Com a grup promotor han presentat l'acte els advocats Sergi Blàzquez, que exercirà el càrrec de president de l'entitat, Carles Mundó i Marc Marsal. I hi han assistit, com a públic, l'expresident del Parlament, Ernest Benach i la diputada per ERC, Gemma Calvet, entre altres figures del món del dret.

stats