Política 08/09/2015

No saps a qui votar el 27-S? Una app et diu quin partit s'acosta més a les teves preferències polítiques

L'apli 'El teu vot' formula 26 preguntes per dir quin és el tant per cent de coincidència entre l'usuari i cada formació que es presenta a les eleccions

Laia Vicens
1 min
Més de 5,5 milions de catalans podran votar el 27-S, 97.000 més que el 2012 / PERE VIRGILI

BarcelonaSi encara no tens clar el partit que votaràs el proper 27 de setembre, hi ha una app que et pot ajudar a decidir-ho. Es tracta d''El teu vot', una aplicació d'orientació electoral que, d'acord amb un qüestionari, conclou quin partit polític s'acosta més a la teva ideologia i les teves preferències polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els creadors d''El teu vot', quatre joves politòlegs que van impulsar fa uns mesos l'aplicació mòbil 'El teu Parlament' en col·laboració amb apps4citizens, han elaborat 26 preguntes sobre regeneració democràtica, model territorial, estat del benestar, ciutadania i territori, ecologia i medi ambient. Segons les respostes de cada usuari, l'aplicació dóna un percentatge del nivell de coincidència amb cada candidatura que es presenta al 27-S.

Però Jaume Ríos, un dels creadors de l'app, avisa que per tenir una "coincidència significativa" amb alguna formació, el percentatge de coincidència ha de ser de "més del 70%". Sense tenir encara dades agregades –no saben quin partit és el més proper a més usuaris–, els impulsors ja han arribat a algunes conclusions. La primera és que tots "tenim alguna cosa en comú" amb tots els partits polítics i, la segona, que "encara que sembli impossible", totes les formacions tenen algun punt de coincidència entre elles.

En només una setmana de funcionament, més de 12.000 usuaris han respost al qüestionari, i els creadors esperen que abans del 27-S la xifra augmenti fins als 25.000. En acabar la campanya elaboraran un dossier que ordenarà els partits per ordre de coincidència amb els usuaris.

stats