POLÍTICA
Política 26/09/2014

"No vaig decidir fer política per guanyar diners, de diners ja en tenia": la compareixença de Pujol al Parlament, en 10 frases

L'expresident de la Generalitat ha negat ser "un polític corrupte"

Laura Díaz-roig
2 min
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en la compareixença parlamentària sobre els diners que ha tingut a l'estranger / PERE TORDERA

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha negat aquest divendres ser "un polític corrupte" i ha insistit davant els grups polítics que l'origen dels fons no és il·lícit. En la seva compareixença davant el Parlament per donar explicacions sobre la fortuna que la família ha mantingut a l'estranger durant més de 30 anys, ha parlat de la història del seu pare i la gestió dels diners que va fer la família durant anys. El seu discurs, en deu frases.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pot passar que hi hagi intervencions molt crítiques i fins i tot punyents però, molt probablement, no ho seran tant com les recriminacions que jo mateix em faig".

"Ni hi ha hagut corrupció, ni tracte de favor".

"Al meu pare li va semblar que jo estava massa obsessionat i que això acabaria sent més perillós que anar a la presó. Li va agafar por i va decidir mantenir un diners a l'estranger. Va dir a la meva dona: 'Per al dia que en Jordi, tu i els nens hagueu de marxar'".

"L'existència d'uns diners a l'estranger pot ser molt criticada però no pressuposa que l'origen dels diners sigui il·lícit i no van sortir, en aquests cas, de l'erari públic".

"Puc dir rotundament que no he estat un polític corrupte".

"No he rebut mai diners a canvi d'una decisió política o administrativa [...]. Sempre he mirat de trobar solucions [...], he mirat d'obrir portes i establir ponts".

"Per aquesta feina no he cobrat mai, ho repeteixo, llevat del meu sou de president".

"Què pot fer un home de 40 anys i amb diners? Pot mirar de fer negocis per fer més diners [...]. No vaig fer res d'això. Tenia un projecte prioritari, l'havia començat a escriure l'any 1958 i es deia construir Catalunya o bé fer país [...]. I a aquest projecte vaig voler dedicar la meva vida i els meus recursos".

"Sovint la gent pensa que una cosa així es fa per cobdícia, i a vegades així és, però molt sovint es fa per por".

"No vaig decidir fer política per guanyar diners, de diners ja en tenia".

stats