DIARI DE CAMPANYA DE BARCELONA EN COMÚ
Política 22/05/2015

De Noam Chomsky a Pepe Mujica

Ada Colau es reuneix amb l'expresident de l'Uruguai, que ha visitat Barcelona coincidint amb el final de la campanya del 24-M. L'activista presumeix de la trobada amb un referent de la política feta amb "honestedat i ètica"

Joan Serra
1 min
Ada Colau i José Mujica, aquest divendres en la trobada al centre de Barcelona.

BarcelonaAda Colau desitja que la campanya s'acabi. Vol que s'acabi perquè tanca la cursa electoral final amb opcions de fer un bon resultat i perquè està esgotada. Ho ha confessat aquest matí als seus adeptes –militants entregats que reparteixen propaganda– en una visita al Mercat d'Hostafrancs. "Com estàs?", li han preguntat. "Cansada, però contenta", ha respost Colau. Feia pocs minuts que, lluny de les càmeres que l'esperaven per captar les sensacions de l'últim dia de campanya, s'havia reunit breument amb José Alberto 'Pepe' Mujica. Amb l'expresident uruguaià hi ha compartit una conversa distesa al centre de Barcelona, gestada gràcies al contacte d'un conegut de Gerardo Pisarello, número 2 de la candidatura de Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aprofitant que Mujica és aquests dies a la capital catalana, Colau ha obtingut una fotografia que se suma als suports recollits en el manifest signat per 300 personalitats, entre els quals el filòsof i lingüista nord-americà Noam Chomsky. L'activista ha detallat que amb l'expresident de l'Uruguai hi ha parlat del paper de les ciutats en un món global i de com els ajuntaments són els "espais de la política quotidiana". "Ell veu amb preocupació el moment d'Europa, però també amb esperança pels processos de canvi que han aparegut", ha raonat Colau, que ha definit Mujica com un referent de la política feta amb "honestedat i ètica". "Ha estat molt bonic començar així l'últim dia de campanya", ha dit la cap de llista de Barcelona en Comú, un comentari que ha reproduït a les xarxes socials.

stats