POLÍTICA
Política 14/05/2013

Ziani assegura que no és salafista "radical" ni agent secret marroquí

El director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans se sent "indignat" i víctima d'una "injustícia", però evita afirmar la relació de l'ordre d'expulsió del CNI amb el seu vincle amb el sobiranisme

Marc Toro
2 min

Santa Coloma de GramenetEl president de la UCCIC i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans −vinculada a CDC−, Noureddine Ziani, ha negat aquest dimarts ser un salafista "radical" o treballar com a agent secret per al govern marroquí. Ziani ha rebutjat totes les acusacions que el CNI ha formulat contra ell i que han servit de base per a l'ordre d'expulsió que els serveis secrets espanyols han traslladat al ministeri de l'Interior. En declaracions a la seu de la Fundació Nous Catalans, Ziani ha explicat que se sent "indignat" i que és víctima d'una "injustícia" que no s'esperava.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al rerefons del cas, Ziani no ha volgut entrar a valorar si la seva expulsió té res a veure amb la seva proximitat a CDC i al procés sobiranista català. No obstant això, ha matisat: "Em sorprèn que sigui per una altra cosa". No ha volgut confirmar tampoc que durant l'interrogatori posterior a la seva detenció −el 3 de maig− li preguntessin pels seus vincles amb CDC o el seu suport a la independència, tal com s'ha apuntat des de Nous Catalans.

Així mateix, ha explicat que CDC ha estat "l'únic partit" que ha "demanat obrir les mesquites" per explicar "la seva posició" política. "Els immigrants han tingut aquest honor", ha dit, i ha afegit: "Si el PP vol venir a les mesquites, que vingui". Amb aquestes paraules, Ziani ha volgut deixar clar que la seva vinculació amb Convergència té per objectiu únic fomentar la integració dels immigrants a Catalunya. "No és qüestió de treballar per un partit, un país o una institució, és qüestió de treballar per la humanitat", ha dit.

"Potser ha estat un error o s'han equivocat de persona", ha conclòs Ziani, que ha demanat que, com a mínim, li donin l'"oportunitat" de defensar-se. L'ordre d'expulsió de Ziani s'empara en la llei d'estrangeria, cosa que permet evitar la intervenció del jutge i que delega la decisió final a l'administració -en aquest cas al ministeri de l'Interior-.

stats