Política 17/08/2013

Un dirigent de Nuevas Generaciones a Gandia, fotografiat fent la salutació feixista

Dani Terrades es fa fotografiar al costat d'un monòlit d'homenatge als "caiguts per Déu i per Espanya". És el tercer dirigent de les joventuts del PP que es fotografia fent la salutació feixista

Ara / Ep
2 min
Dani Terrades, secretari general de Nuevas Generaciones a Gandia

ValènciaFa uns dies es va difondre una fotografia en què Jorge Roca, secretari d'Esports del PP de Xàtiva, apareixia fent la salutació feixista. Pocs dies després era Xesco Saenz, president de Nuevas Generaciones a Xàtiva, qui apareixia fent la salutació. Aquest diumenge ja en són tres els membres de l'organització juvenil del PP que apareixen en fotografies adoptant una salutació feixista. Es tracta de Dani Terrades, secretari general de Nuevas Generaciones a Gandia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terrades es va fer fotografiar fent la salutació feixista i al costat d'un monòlit d'homenatge a les víctimes franquistes de la Guerra Civil. Amb un 'presentes', el monòlit homenatge als "caiguts per Déu i per Espanya". La publicació de la imatge ha causat una gran polèmica a les xarxes socials, quan encara no s'apagat la controvèrsia per les imatges anteriors.

Els socialistes demanen ques s'obri un expedient

El vicesecretari de relacions institucionals, José Manuel Orengo, ha exigit aquest dissabte al secretari general del PPCV, Serafín Castellano, que "actuï i s'encarregui l'obertura dels corresponents expedients davant les reiterades actituds feixistes que s'estan produint" per part de joves del PP, segons informa Europa Press. "El PP ha d'actuar immediatament de forma contundent perquè, en cas contrari, estaran avalant aquest tipus d'actes", ha advertit Orengo, que ha assenyalat que Castellano "ha de depurar responsabilitats dins del seu partit per respecte a la democràcia". Per això, exigeixen que "no només condemni de manera rotunda aquestes actituds d'exaltació feixista, nazis o xenòfobes sinó que també obri expedient".

Per als socialistes, "són massa casos els que estan proliferant dins del PP i cal que es prenguin seriosament els actes que estan protagonitzant membres de la seva organització juvenil perquè no poden tornar a produir-se". El responsable socialista ha reiterat que al PP "no poden posar-se de perfil, com si no passés res, perquè aquests actes són d'extrema gravetat i han de parar immediatament".

"Terriblement preocupant"

Per part seva, la diputada d'EUPV a les Corts, Esther López Barceló, ha considerat que és "terriblement preocupant com s'estan succeint imatges diàriament de dirigents de NNGG a actituds clarament feixistes i com la cúpula del Partit Popular està justificant totes i cadascuna d'elles". EUPV ha exigit al PP, al secretari general del PPCV, Serafín Castellano, el president provincial de València, Alfonso Rus, i al regional, Alberto Fabra, que es posin treballar i que "deixin clar si el Partit Popular se sent representat per aquestes accions o si, per contra, pensen fer servir els seus estatuts per condemnar aquest tipus de pràctiques contràries a la democràcia".

stats