Política 24/07/2015

Núria de Gispert diu adéu al Parlament demanant "fer pinya" per afrontar "el moment històric cabdal" del país

La presidenta de la cambra catalana revela que Miquel Iceta, Hortènsia Grau, David Fernàndez i Jordi Cañas han estat els seus diputats predilectes

Laia Vicens
2 min
Artur Mas i Núria de Gispert se saluden efusivament en acabar el ple / ACN

BarcelonaEl ple d'avui ha estat tenyit de moments de comiat. Després que cada president de grup parlamentari fes un discurs, la presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, ha pres la paraula i ha llegit un discurs per acomiadar-se del Parlament però també de la primera línia política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Gispert ha recordat algunes anècdotes: ha explicat que en ser investida presidenta, va quedar "astorada" perquè el diputat d'ICV-EUiA i membre de la Mesa Lluís Companyon vestia una "samarreta groga". De Gispert ha revelat que en el dinar d'estiu dels membres de la Mesa, Companyon li ha promès que es posarà corbata.

A més, ha confessat els diputats "més especials" per a ella. Ha posat de relleu "el sentit institucional i la fina ironia" de Miquel Iceta, a qui ha agraït que "en els moments complicats sempre estigui al meu costat. A més, ha qualificat David Fernàndez de ser "l'estrella de la legislatura" i n'ha destacat la seva "bonhomia". La diputada d'ICV-EUiA Hortènsia Grau és una altra de les ninetes de De Gispert, de qui ha valorat "el seu estil, la seva simpatia i la seva manera de fer". "A més, sempre va molt conjuntada", ha ironitzat la presidenta. Per últim, De Gispert ha tingut un record per l'exdiputat de C's Jordi Cañas. "Em va posar els nervis de punta però al final me'l vaig estimar", ha revelat.

De Gispert, que ha reivindicat haver estar la primera presidenta de la cambra, ha demanat als diputats de la propera legislatura que "consolidin la centralitat política del Parlament" i que "fomentin la participació", així com que "explorin vies de diàleg pacte i concòrdia" i que practiquin la política des de "l'amistat cívica".

Gispert, que ha llegit un discurs que ja portava preparat, ha recordat que Catalunya viu un "moment històric cabdal" i que, per tant, "és moment de fer pinya". "Ens calen dosis de determinació, generositat i compromís per avançar col·lectivament", ha dit, tot reclamant no fixar-se en "fronteres delimitades per les nostres renúncies" sinó "albirar horitzons de plenitud".

En acabar el seu discurs, els diputats s'han posat dempeus en senyal de comiat als que deixen el ple.

stats