Municipis

Núria Marín deixarà l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat

La substituirà David Quirós, que és el tercer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament

2 min
Núria Marín en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, deixa el càrrec i s'acomiada de l'ajuntament del municipi. Després de gairebé 16 anys governant un dels feus històrics del socialisme català, el regidor David Quirós la substituirà al capdavant del consistori a partir del pròxim 15 de juny, segons han avançat El Periódico i La Vanguardia i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de fa uns mesos, Marín és senadora per designació autonòmica, càrrec en què continuarà la seva activitat política, i vicepresidenta del PSC en l'executiva que va sortir del congrés del partit al març. També va ser presidenta de la Diputació de Barcelona fins al juliol de l'any passat, quan Lluïsa Moret li va agafar el relleu.

Marín va revalidar l'alcaldia de l'Hospitalet en les eleccions del maig de l'any passat: les va tornar a guanyar a molta distància d'Esquerra i el PP –que van empatar a quatre regidors–, però va perdre la majoria absoluta per un regidor. Els republicans van fitxar com a cap de llista qui havia estat tinent d'alcaldia del PSC a l'Hospitalet, Jaume Graells, que va sortir del govern municipal després de denunciar un suposat cas de corrupció al Consell Esportiu del municipi, que finalment va quedar arxivat.

El successor

David Quirós (Barcelona, 1974), el pròxim alcalde, és ara tercer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament, on els socialistes governen des del 1979. Anava el sisè a la llista i és el responsable de l'àrea de serveis a les persones. No és la primera vegada que un alcalde del PSC de pes deixa recentment el càrrec a mig mandat per facilitar el recanvi de lideratge i poder-lo consolidar de cara a les següents eleccions. Ja va passar amb l'alcalde de Sant Adrià Joan Callau el 2021, a qui va substituir Filo Cañete, i amb l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, que va deixar pas a Mireia Dionisio el 2022. És el mateix que haurà de fer Núria Parlon a Santa Coloma de Gramenet si Salvador Illa aconsegueix ser investit, i l'ara alcaldessa ha de renunciar el seu càrrec per assumir la conselleria d'Interior.

stats