Política 25/09/2013

L'Oficina Antifrau investigarà les donacions a fundacions de partits catalans en els últims deu anys

El director de l'ens anticorrupció avisa que la tasca requerirà "molt de temps" per la gran quantitat de dades a analitzar

Ara
1 min

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha revelat aquest dimecres que investigarà les donacions a les fundacions dels partits polítics catalans en els últims deu anys per comprovar si algú va incórrer en pràctiques il·lícites. En declaracions al programa 'Al rojo vivo', de La Sexta, De Alfonso ha explicat que ja ha donat ordres al seu equip d'investigació perquè comencin a treballar-hi, tot i que ha advertit que la tasca requerirà "molt de temps", perquè hi ha moltes dades a analitzar i "poques persones" a la seva disposició per fer la feina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso s'ha mostrat partidari de reforçar els mecanismes de control contra el frau, perquè la seva "desactivació" és "la millor gasolina" per facilitar la corrupció.

El Govern hi posarà "facilitats"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha assabentat de la iniciativa de De Alfonso durant la intervenció televisiva del director de l'Oficina Antifrau a La Sexta. "Estem a la seva disposició i posarem les màximes facilitats", ha considerat Homs.

stats