ELECCIONS 25-N
Política 28/11/2012

L'ANC i l'AMI reclamen a CiU, ERC i ICV que s'entenguin per al "dia a dia" i per al referèndum

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, volen "consolidar" la majoria social per a l'estat propi

Oriol March
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la independència (AMI), promotores de la manifestació de l'Onze de Setembre que va mobilitzar un milió i mig de persones, han expressat aquest dimecres a la seu d'Òmnium Cultural la voluntat que CiU, ERC i ICV s'entenguin per fer una consulta d'autodeterminació "sense deixar el dia a dia al marge". Així ho han expressat Muriel Casals, presidenta de l'entitat amfitriona, Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, i Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

"Seguim treballant per la independència", ha assegurat Vila d'Abadal, que de manera similar al què ha dit Forcadell, ha considerat que existeix una majoria molt forta a favor del sobiranisme, una circumstància que ha jutjat "històrica". Els tres representants de la societat civil s'han proposat seguir treballant per "consolidar" la majoria social per a l'estat propi.

Vila d'Abadal, que ha evitat valorar si el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha perjudicat els interessos electorals de CiU, considera que els programes de la federació i d'ERC són completament "compatibles" per governar plegats.

stats