Política04/07/2015

Òmnium proposa una llista per la independència "conformada" per la societat civil i "suport explícit" dels partits

L'entitat cultural proposa una taula d'entitats i partits però no detalla quin paper han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura

Ara

BarcelonaÒmnium ja s'ha pronunciat sobre la proposta que va llançar el president de la Generalitat, Artur Mas, a la conferència del 20 de juny a Molins de Rei. L'entitat sobiranista aposta per una "llista per la independència" integrada per "representants de la societat civil" i el "suport explícit dels partits", sense detallar el paper concret que han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per impulsar la llista proposa una "taula d'entitats i partits" perquè "n'assumeixi el lideratge i la coordinació". Així, l'entitat es compromet a treballar "des d'ara mateix" per a la "confluència" de "tots aquells actors compromesos amb la independència per sumar i reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S" i, alhora, "garantir la unitat d'acció política i civil".

Cargando
No hay anuncios

Assumir el lideratge del procés

L'entitat ha transmès el seu posicionament aquest dissabte en un comunicat, després que ahir divendres es celebrés una trobada "extraordinària" de la Junta directiva nacional i presidents territorials per "culminar" la setmana de debat intern per respondre a la proposta del president de la Generalitat. Així, Òmnium expressa que en el si de l'associació hi ha "pràctica unanimitat" en "acceptar el repte" que va plantejar Mas i es mostra disposada, juntament amb la resta d'entitats del sobiranisme civil, a "assumir el lideratge del procés".

Cargando
No hay anuncios

Alhora, treballarà al costat de l'ANC en la campanya "Ara és l'Hora" per "eixamplar al màxim els partidaris de la independència".