Política 30/07/2014

On és Pujol? L'aïllament d'un expresident abatut després de la confessió

Va marxar divendres de Barcelona mentre es difonia el seu comunicat i va estar gairebé il·localitzable durant tot el cap de setmana. 'La Vanguardia' en troba la pista a La Tor de Querol

Ara
1 min

BarcelonaDivendres 25 de juliol, després d'haver avançat a Artur Mas les seves intencions i d'haver visitat la seva germana Maria per demanar-li perdó per haver-li ocultat durant 34 anys una herència a l'estranger, Jordi Pujol enfilava el camí d'un aïllament pràcticament absolut, mentre el comunicat de la seva confessió ja feia estralls. Completament enfonsat, segons descriuen aquells pocs que van poder parlar-hi en els dies següents, l'expresident de la Generalitat es va recloure en un lloc apartat.

Tan apartat que quedava que, segons 'La Vanguardia', Pujol s'ha refugiat en una casa del seu fill Josep a La Tor de Querol, a la Cerdanya nord-catalana. Sense telèfon mòbil, sense tenir les seves coordenades, no va ser fàcil per a la direcció de Convergència localitzar-lo per poder acordar amb ell els termes en què seria desposseït de les seves prerrogatives com a expresident. Finalment va parlar-hi Mas telefònicament, poc abans que dimarts al matí anunciés que havien acordat retirar-li la pensió, l'oficina, el personal i el tractament de Molt Honorable que li pertocava pels seus 23 anys al timó de la Generalitat.

stats