Política 06/05/2014

Una ordre judicial obliga el capellà a col·laborar amb la recerca de l'agressora de Pere Navarro

Els Mossos han necessitat el manament d'un jutge per aconseguir la llista de les famílies que participaven en les comunions del 27 d'abril a la catedral de l'Esperit Sant de Terrassa

Sílvia Barroso
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaUna víctima poc explícita, un capellà recelós i una església plena de nens, pares, tiets, tietes, avis i àvies. Aquest és el panorama que tenen els Mossos d'Esquadra en el cas la dona que va clavar una bufetada a Pere Navarro. Els membres de l'àrea d'informació de cos –que s'ocupa del terrorisme i els col·lectius antisistema– estan immersos de ple en una investigació que resulta inesperadament complicada perquè la descripció de la sospitosa és extremadament genèrica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un gir que pot ser la clau

Fa una setmana que dura aquest estira-i-arronsa, però en les últimes hores el cas ha fet un gir que pot ser fonamental: el jutjat ha donat als Mossos el manament judicial, el capellà s'ha tranquil·litzat i ja ha lliurat a la policia la llista de les 25 famílies que fa dos diumenges, a la una del migdia, tenien una criatura fent la comunió a la catedral terrassenca.

Els investigadors entenen que el capellà tingués reserves perquè a l'acte hi havia menors d'edat i les dades són, per aquesta raó, delicades. Però el jutge ha avalat l'operació i ha emparat el capellà.

Casa per casa, mirant àlbums de fotos

Ara els toca als Mossos anar casa per casa o família per família per intentar identificar la dona que va agredir el primer secretari del PSC i exalcalde de Terrassa quan estava a punt d'entrar a la celebració de la primera comunió d'un familiar. La gran esperança és que els àlbums de fotos i/o els vídeos domèstics de la comunió permetin acotar la recerca.

Tot i que Navarro va donar una descripció molt poc detallada de la dona, sí que va dir-los el color del vestit que portava, i aquest element és un punt de partida que els permetrà descartar un percentatge important de convidats. Es tracta de localitzar les dones de mitjana edat vestides d'un color determinat i investigar-les. Encara que els familiars de la sospitosa no l'acusin obertament, hi ha possibilitats de trobar-la.

De tota manera, la policia no té clar que l'agressora fos una convidada de les comunions, perquè just abans hi havia la missa de 12 i la declaració de Navarro no ha servit per aclarir si la dona hi anava o en venia. Tampoc s'han trobat imatges útils de cap càmera de seguretat de la zona. Serà, per tant, una investigació totalment artesanal.

Atemptat a l'autoritat

Si la dona és identificada i localitzada, se la podrà detenir per un delicte d'atemptat a l'autoritat, però se li aplicarà en el grau més baix, perquè l'agressió va ser molt lleu i no va causar cap lesió. En cas de trobar-la, per tant, la detindrien, la fitxarien i li prendrien declaració i l'enviarien cap a casa a l'espera que el jutjat la cités per a un judici ràpid.

stats