9-N ALTERNATIU
Política 03/11/2014

Junqueras està convençut que el Govern "assumirà les responsabilitats" perquè el 9-N es pugui votar tot i el TC

El líder d'ERC serà president de taula d'una mesa electoral de l'Institut Frederic Montpou de Sant Vicenç dels Horts

Acn
2 min

Santa Perpètua de la MogodaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut que el Govern "assumirà les responsabilitats" i "farà el que pertoca perquè el 9-N es voti", malgrat la possible prohibició de la consulta per part del Tribunal Constitucional. "Seria inimaginable que no fos així", ha afirmat en unes declaracions a la premsa després de reunir-se amb els treballadors de la planta d'Alstom de Santa Perpètua (Vallès Occidental). Junqueras ha fet una crida a "obeir la voluntat democràtica dels catalans" i ha explicat que aquest diumenge serà president d'una mesa electoral de l'Institut Frederic Montpou de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha explicat que "no ens ha de sorprendre que el govern espanyol i el Tribunal Constitucional actuïn com actuïn". En aquest sentit ha assegurat que "el Govern, el Parlament i les institucions han d'assumir les seves responsabilitats" de cara el 9-N i ha fet una crida a "ser conseqüents amb el mandat democràtic" i "a obeir sempre la voluntat democràtica dels catalans".

El líder republicà ha assegurat que "tothom farà el que pertoca que el 9-N es pugui votar i seria inimaginable que fos de qualsevol altre manera"."El que demanem es el màxim compromís de tots plegats amb la defensa de la consulta", ha afegit.

President de mesa electoral

Preguntat per què farà en cas que el TC prohibeixi la consulta, Junqueras ha contestat que ell anirà a l'Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts per fer de president de mesa electoral. "Els diputats d'ERC estaran abocats en cos i ànima perquè el 9-N vagi perfecte", ha assegurat.

Junqueras ha fet aquestes valoracions després de reunir-se amb els treballadors de la planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda, en el sí de la campanya "Vull ser lliure, vull un nou país". El republicà ha aprofitat la visita per queixar-se de la reforma laboral del PP.

Empresa i treballadors d'Alstom van arribar a un acord aquest estiu davant l'ERO que afectava 193 contractes. L'acord consistia en modificacions en la flexibilitat de la jornada, prejubilacions als 58 anys per a 89 persones i un pla de baixes incentivades voluntàries fins a un màxim de 130 persones, incloses les prejubilacions, amb una indemnització de 45 dies per any treballat.

stats