ELECCIONS 25-N
Política 09/11/2012

Lluís Llach, Gerard Quintana, Joan Reig, Moisès Broggi...: 137 noms per a Oriol Junqueras

ERC presenta els integrants de Catalunya Sí, la plataforma d'intel·lectuals que dóna suport als republicans

Acn
3 min
Gerard Quintana i Joan Reig, junt a Oriol Junqueras. / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres que ell mai serà el president de la Generalitat. I no perquè no estigui convençut que algun dia el seu partit guanyarà les eleccions −que ho està−, sinó perquè el dia que ho aconsegueixi, qui sigui el candidat del partit esdevindrà el president de la República Catalana. "L'Oriol Junqueras mai serà el president de la Generalitat, perquè el dia que guanyem no serem presidents de la Generalitat, serem presidents de la República Catalana", ha destacat durant l'acte de presentació de les 137 personalitats que donen suport a ERC a través de la plataforma electoral Catalunya Sí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista d'ERC ha reiterat el compromís del partit amb la independència de Catalunya i ha destacat que els republicans seran "decisius" per garantir que el país assoleixi la "llibertat". Però, la construcció de l'estat propi no és el final del camí. Junqueras ha afirmat que la voluntat d'ERC és "garantir una alternativa econòmica pròspera i una proposta social més justa". "Estem segurs que som el millor que li pot passar a Catalunya", ha indicat Junqueras durant el seu discurs. Segons ell ERC representa una alternativa econòmica i social "clarament diferent" a la de CiU. "Diferent i molt millor", ha explicat afegint que els republicans proposen una alternativa "molt més justa".

Per tot això, el cap de llista d'ERC per Barcelona ha destacat la importància que el 25-N els ciutadans li facin confiança per esdevenir la segona força al Parlament. Amb la quantitat d'indecisos que reflecteixen les enquestes (entre el 20 i el 40%), Junqueras ha afirmat que el vot útil per a la independència i la justícia social és el d'Esquerra i ha vaticinat que moltes de les persones que el 25-N decideixin votar altres formacions polítiques acabaran penedint-se. "Per estalviar-se aquest penediment, que no dubtin i ens votin a nosaltres", ha sentenciat.

Suport de Catalunya Sí

Els músics Gerard Quintana, Joan Reig i Pep Poblet, els actors Txe Arana i Carles Canut, el periodista Salvador Alsius i l'escriptor i diputat a Madrid Alfred Bosch han estat algunes de les personalitats del món de la cultura que han donat suport públicament a la candidatura d'Oriol Junqueras aquest divendres en un acte organitzat a la plaça de l'antic Hospital de Sant Pau, al barri del Raval de Barcelona. A més d'ells, la llista de personalitats que engloben la plataforma electoral 'Catalunya Sí' arriba a les 137 persones i inclou, entre d'altres a Lluís Llach, Lluís Gavaldà, Joan Lluís Bozzo, Joan Masferrer -que ha estat l'encarregat de presentat l'acte-, Joan Manuel Tresserras, Moisès Broggi i el Pare Manel.

De manera simbòlica, una quarantena de persones han escrit una postal dirigida a una persona que encara està indecisa a dues setmanes de les eleccions. Amb la intenció de convèncer que el millor vot és el que va dirigit a ERC, les cartes han estat centrades en la defensa del dret a decidir i de la indepèndencia de Catalunya que fa Oriol Junqueras i en la garantia dels drets socials i la igualtat d'oportunitats que planteja el candidat republicà.

Observant la quantitat d'independents que li dóna suport i que, fins i tot, formen part de la llista electoral en posicions de sortida -com l'advocada Gemma Calvet i l'escriptora Eva Piquer-, Junqueras ha reflexionat sobre la necessitat d'obrir la política a la ciutadania. En aquest capítol, ha explicat, "ERC fa una nova mostra de generositat i incorpora el nombre més gran d'independents en llocs de sortida". L'obertura del partit a la ciutadania és tan gran, segons Junqueras, que és l'únic cas a Catalunya o a l'Estat que "el seu president i cap de llista fa només un any i mig que és militant del partit".

stats