Eleccions 25-N
Política 27/10/2012

Junqueras titlla de "contraproduents" les reformes laborals aprovades per CiU i PP per a Catalunya

El president d'ERC ho justifica amb les darreres dades de l'atur

Acn
1 min
Manifest de suport a ERC  en un moment "històric per al país"

BarcelonaEl president d'ERC i candidat a la Generalitat a les pròximes eleccions al Parlament, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte que "les reformes laborals aprovades per CiU i PP han sigut un fracàs i contraproduents" per a Catalunya. "Ho demostren els 100.000 nous aturats registrats l'últim any i la destrucció de gairebé 200.000 llocs de treball', ha assenyalat Junqueras en una jornada de treball del Fòrum Sindical sobre 'Relacions Laborals d'un Nou País', celebrada a la seu nacional del partit. El líder republicà ha recordat, a més, que "la pressió fiscal sobre les rendes del treball i el consum són massa elevades" i ha presentat una sèrie de propostes per establir una "fiscalitat justa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha enumerat mesures com la creació d'un impost sobre dipòsits bancaris, un sobre transaccions financeres, un impost sobre grans patrimonis, així com la recuperació dels trams més elevats de l'impost de successions.

Per al líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, aquests recursos fiscals s'haurien de destinar a "infraestructures clau per a la nostra competitivitat, innovació i recerca, ensenyament i polítiques actives per activar la contractació". Ho ha dit en la seva intervenció en el marc del Fòrum Sindical sobre 'Relacions Laborals d'un Nou País', que ha comptat amb representants de CCOO, UGT, la Intersindical-CSC i la CGT.

stats