OPERACIÓ POLICIAL
Política 29/08/2015

Junqueras demana que CDC demostri "amb fets" el seu compromís contra la corrupció i que Mas s'expliqui

El líder d'ERC denuncia igualment que hi ha "qui només està interessat en la lluita contra la corrupció en determinats moments"

Acn / Ara
2 min
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, dirigint-se als membres del consell nacional del partit / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dissabte a CDC que demostri "amb fets" i facilitant la informació que li reclama la Justícia el seu compromís en la lluita contra la corrupció. En una entrevista concedida a RAC1, Junqueras ha respost així quan li han preguntat si no l'incomoda compartir la candidatura independentista de Junts pel Sí amb partits com CDC, que estan sent objecte d'una investigació judicial per presumpta corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras s'ha mostrat convençut, no obstant això, que "la immensa majoria" de les persones congregades divendres a l'acte central de Junts pel Sí a l'Arc de Triomf de Barcelona tenen "la consciència tranquil·la" i "es conjuren" de manera clara contra la corrupció política, perquè aquesta els produeix "fàstic de veritat".

El líder d'ERC i número 5 de Junts pel Sí ha subratllat el "compromís inqüestionable" d'Esquerra en la lluita contra la corrupció i ha demanat a les altres formacions que han confluït en la candidatura independentista que demostrin aquest compromís "amb fets" i siguin "transparents". Així mateix, s'ha mostrat "convençut que Mas hauria de parlar" sobre aquest assumpte.

La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil van registrar la fundació CatDem i el despatx del seu administrador, a la seu de CDC, per ordre d'un jutge que investiga si va cobrar comissions il·legals de la constructora Teyco a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per la formació. "És clar que hi ha corruptors, corruptes que es corrompen i qui només està interessat en la lluita contra la corrupció en determinats moments, i nosaltres no som ni corruptors, ni corruptes, ni persones interessades només a lluitar contra la corrupció en alguns moments", ha assegurat.

Junqueras ha considerat que hi ha persones que volen treure "rèdit polític" de la corrupció i que són, precisament, "els primers que tenen membres acusats i condemnats" per casos de corrupció. "Els que més lliçons donen són els que menys n'haurien de donar", ha subratllat.

Malgrat defensar la feina i la integritat de "la immensa majoria dels jutges", el candidat de Junts pel Sí ha destacat que en el sistema judicial espanyol hi ha "distorsions" que "preocupen", com pot ser que la Fiscalia "estigui absolutament centralitzada i sota les ordres directes del govern espanyol".

D'altra banda, el líder d'ERC creu que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'estar present en la manifestació de la Meridiana del pròxim 11 de Setembre convocada per les entitats socials a favor de la independència. "Com més gent hi anem, millor", ha dit.

stats