ELECCIONS 25-N
Política 10/11/2012

Junqueras afirma que és un polític diferent i recorda que cobra 1.000 euros com a alcalde

El candidat republicà situa ERC com un exemple de bona gestió pública allà on governa i critica en l'acte central de les JERC la pujada del cost de la matrícula universitària

Efe
2 min
Oriol Junqueras, acompanyat per Gerard Gómez, portaveu de les JERC, i Marta Vilalta, candidata de les JERC. / ACN

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte a la nit que ell "és un polític diferent" dels que hi ha a Catalunya perquè el primer que va fer en accedir a l'alcaldia del seu municipi va ser abaixar-se el sou, fins al punt que com a alcalde només cobra mil euros, segons ha dit. En un acte celebrat a la discoteca Razzmatazz de Barcelona organitzat per les JERC, les joventuts d'ERC, Junqueras ha posat el seu partit com a exemple de "bona" gestió pública en les institucions en què governa, i després d'explicar els projectes que impulsa a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), ha dit que volia traslladar la seva experiència política al Parlament i el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant un públic completament jove que l'envoltava a la discoteca, Junqueras ha retret que els governs espanyol i català hagin decidit que la matrícula d'universitat sigui ara un 60% més cara que l'any anterior. Després d'apuntar que les oportunitats laborals per als joves catalans són escasses i que per això es calcula que ja hi ha 30.000 estudiants catalans a l'estranger, ha advertit que això és una cosa que "cap societat no es pot permetre, i com més temps triguem a corregir això serà pitjor".

Segons Junqueras, ERC i les JERC estan convençudes que per posar remei als problemes actuals el primer pas és aconseguir la independència de Catalunya, encara que les dues organitzacions també treballen per aconseguir "una societat més justa i equitativa". El líder republicà ha recordat que només fa un any i mig que és militant d'ERC i, no obstant això, "estic en un partit tan generós que m'ha permès ser el seu candidat, a veure si n'hi ha d'altres que et permetin alguna cosa així".

Ha reivindicat, en aquest sentit, que "sóc un polític diferent" i això es reflecteix en el fet que, com a alcalde d'un municipi que gestiona 26 milions d'euros anuals, "només cobro mil euros", cosa que "fem per austeritat i per donar exemple d'integritat". En contrast, ha apuntat, "si bé nosaltres no vendrem el país, i no canviarem la dignitat del nostre poble per diners, hi ha polítics que manen en aquest país que ja tenen por i que es venen abans que els comprin".

Segons Junqueras, "els propers anys i segles els llibres d'història dedicaran capítols sencers al moment que estem vivint a Catalunya, i els llibres els escriureu tots vosaltres". Per part de les JERC, han intervingut en l'acte el seu portaveu nacional, Gerard Gómez del Moral, així com la candidata que va de número dotze a la llista, Marta Vilalta.

stats