RESCAT AUTONÒMIC
Política 28/08/2012

CDC accepta "condicions tècniques" però no polítiques per al rescat

"Per què hauríem de renunciar a un fons articulat pels catalans? Si hi tenim dret, per què carai hi hem de renunciar?", es pregunta Oriol Pujol respecte al fons de liquiditat

Acn
1 min
Oriol Pujol i Josep Rull, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha defensat aquest dimarts el "dret" a acollir-se al fons de liquiditat per part del Govern perquè es tracta d'un fons dotat amb l'esforç de tots els catalans. "No entenem aquesta obsessió a fer-li un lleig i renunciar a un recurs que està dotat per l'esforç fiscal de milers de catalans. Per què hauríem de renunciar a un fons articulat pels catalans? Si hi tenim dret, per què carai hi hem de renunciar?", ha preguntat Pujol en roda de premsa. El número dos de CDC ha acceptat condicions tècniques per facilitar el compliment del pressupost, però alhora ha rebutjat qualsevol condicionament polític, en la línia del que ha expressat el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Pujol ha apuntat que el Govern s'acull al fons perquè té l'obligació de fer front als seus pagaments, tant a proveïdors com a entitats i treballadors públics. Aquest motiu és més que suficient, al seu parer, per demanar el fons. Però, a més, ha argumentat que es tracta d'un recurs dotat amb els diners dels catalans. Pel que fa a les condicions, ha assegurat que totes aquelles que siguin tècniques i que ajudin a "facilitar el compliment del pressupost" s'han "d'aplaudir i felicitar", però el Govern en cap cas acceptarà condicionaments polítics "que no tenen res a veure ni amb el rigor ni amb l'austeritat ni amb la seriositat amb què actua el Govern".

stats