Política 27/02/2013

Oriol Pujol deixa entreveure que farà un pas enrere si l’imputen encara que sigui una “injustícia”

El president parlamentari de CiU promet no embolcallar-se amb la senyera però denuncia també la "guerra bruta" contra el procés sobiranista

R. Mateos / O. March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el secretari general de CDC i president parlamentari de CiU, Oriol Pujol, aquest dimecres a la sessió de control al Govern al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl president parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha donat a entendre aquest dimecres que farà un pas enrere si acaba sent imputat pel cas ITV, encara que sigui una "injustícia". Pujol s'ha mostrat partidari d'imposar "tolerància zero" amb la corrupció, "fins i tot a risc de ser injustos" amb algun càrrec polític que es pugui veure obligat a apartar-se pel fet d'estar esquitxat en un procés judicial tot i que al final resulti exculpat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el debat al Parlament sobre les mesures contra la corrupció, Pujol ha remarcat que ni ell ni ningú s'ha d'"amagar" darrere de la senyera davant d'una causa judicial, però al mateix temps ha denunciat la "guerra bruta" iniciada per l'Estat contra el procés sobiranista, per construir un "relat" que doni a entendre que a Catalunya "no hi ha un pam de net".

En la seva intervenció, Pujol ha fet menció explícita del seu cas particular i ha posat en relleu els difícils moments que ha viscut en els últims mesos arran de les especulacions sobre la seva possible imputació, que ara està en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i "no saber ben bé" de què l'acusen. "No els desitjo un procés així", ha dit Pujol dirigint-se als diputats, que també ha donat a entendre que alguns s'hi han acarnissat precisament pel seu cognom.

Pujol s'ha mostrat partidari de trobar un "equilibri" entre el respecte a la presumpció d'innocència i les mesures per preservar la netedat en la política. Davant la possibilitat de no trobar aquest equilibri, segons el secretari general de CDC, "més em val la injustícia, fins i tot amb mi mateix". "Jo mateix seré el primer en aplicar-m'ho", ha afegit Pujol, que també s'aplicarà la màxima de "no fer nosa" al procés sobiranista.

Però també ha donat suport a la idea d'assegurar la "reparació" d'aquells càrrecs que siguin apartats per veure's involucrats en una causa judicial i que després siguin exculpats.

stats