Política 11/11/2012

Oriol Pujol creu que el problema "fort" del sobiranisme és que enfront hi té el rei

El número tres de CiU es queixa de "pressions" espanyoles per evitar la presència d'autoritats europees en la conferència de Mas a Brussel·les

Acn
1 min
CDC desafia Rajoy a moure peça per rebaixar la tensió

BarcelonaEl secretari general de Convergència i número tres de la candidatura de CiU a les eleccions del 25-N, Oriol Pujol, ha assegurat aquest diumenge que la seva formació està disposada a negociar "qualsevol cosa" pel que fa a les relacions amb Espanya, però el "problema fort" és que enfront s'hi troba el rei Joan Carles I. Pujol, en declaracions a la Cope, s'ha referit a les paraules del príncep Felip en què convidava a repetir l'entesa que hi va haver entre Catalunya i l'Aragó l'any 1412. "Estem en disposició de negociar, el problema fort és que al davant no hi tenim el príncep Felip, sinó Joan Carles I", ha afirmat Pujol, convençut que el rei "ja ha pres partit per una cosa molt determinada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha descartat un possible boicot comercial als productes catalans, ja que els consumidors espanyols "seguiran buscant una bona relació qualitat-preu". Per il·lustrar els seus arguments, ha remarcat que ell personalment seguirà menjant pernil de 'jabugo' perquè li agrada "molt", independentment de les tensions que hi pugui haver entre Catalunya i Espanya.

D'altra banda, Pujol ha denunciat "pressions" espanyoles per evitar la presència de funcionaris europeus a la conferència que el president de la Generalitat, Artur Mas, va pronunciar el passat dia 7 a Brussel·les sobre el procés sobiranista català. "Qui els va trucar perquè no hi anessin? L'estructura va ser pressionada. I ho sé", ha subratllat.

stats