POL
Política 14/07/2014

Rull, sobre la renúncia d'Oriol Pujol: "És una decisió personalíssima irreversible"

El secretari d'òrganització de CDC diu que davant el trimestre "més intens de la història política de la Catalunya moderna" calia "reforçar el primer partit del país". Descarta un congrés extraordinari i faran la seva proposta al consell nacional del 6 de setembre

M.colomer / O.march
1 min
Coromines i Rull, aquesta nit. / ACN

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha afirmat aquest dilluns a la nit que la decisió "personalíssima" d'Oriol Pujol és "irreversible". En una compareixença de premsa un cop ha acabat la reunió de l'executiva nacional després que Pujol anunciés la renúncia a la secretaria general i a l'acta de diputat, Rull ha descartat un congrés nacional per escollir secretari general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha defensat, això sí, que el trimestre "més transcendent" que encara Catalunya, amb la consulta del 9-N al bell mig, recomana acabar amb l'interinatge al capdavant del partit generat amb la imputació de Pujol per la suposada relació amb el cas de les ITV. Ha vinculat així el pas enrere fet per Pujol al procés sobiranista. Pujol ha renunciat a l'acta de diputat aquest mateix dilluns i ja no participarà en el pròxim ple. El substituirà la diputada d'Unió Assumpció Laïlla.

Consell nacional al setembre

El secretari d'organització, que ha comparegut al costat del també dirigent del partit en qui Pujol va codelegar la secretaria general, Lluís Maria CorominAs, ha insistit que davant el trimestre "més intens de la història política de la Catalunya moderna" calia "reforçar el primer partit del país". Amb aquest objectiu ha anunciat que ell, Coromines i Jordi Turull, que va substituir Pujol a la presidència del grup parlamentari de CiU, proposaran nou secretari general i reorganització de la cúpula en un consell nacional el 6 de setembre.

stats