Política 01/11/2020

Oriol Soler, sobre les gravacions de Víctor Terradellas: "Hi ha una part de l'independentisme que té tendència a fer el ridícul"

L'editor detingut en l'operació Volhov nega que sigui el "cervell a l'ombra del Procés"

Ara
2 min
Xavier Vendrell i Oriol Soler a la sortida de la Ciutat de la Justícia

BarcelonaLa gravació que la Guàrdia Civil va trobar al telèfon mòbil de Víctor Terradellas parlant d'una suposada implicació de 10.000 soldats russos no només ha sorprès bona part de l'independentisme, sinó que també ha agafat per sorpresa alguns dels detinguts en l'operació Volhov. És el cas de l'editor Oriol Soler, que assegura que no coneixia Terradellas ni tampoc aquesta suposada trama russa. "A l'independentisme hi ha gent seriosa i gent molt poc seriosa", ha afirmat en una entrevista al programa FAQS de TV3. I ha afegit: "Hi ha una part de l'independentisme que té tendència a fer el ridícul i aquest n'és un cas molt clar".

Soler no només ha carregat per les afirmacions de Terradellas, sinó també pel fet que gravés trucades amb companys independentistes. "Em sembla molt estrany que vagi a les reunions i se les gravi", ha afirmat l'editor, que ha arribat a dir que potser "hi ha algú que no carbura bé". "No podem maximitzar els friquis", ha afegit. L'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, també entrevistat a TV3, també s'ha mostrat "sorprès" que existissin aquestes gravacions i també la suposada implicació russa. S'ha mostrat molest que un "company independentista gravi una conversa a un altre company" i ha assegurat que no en tenia cap mena de coneixement.

Tant Soler com Vendrell han negat ser els líders del Tsunami Democràtic, però han admès haver estat implicats en el pinyol de l'organització del referèndum, en l'anomenat estat major del Procés. "He ajudat en totes les coses que m'han demanat. He participat en tot el que he pogut com tantíssima gent. Però no soc el cervell a l'ombra del Procés", ha afirmat Oriol Soler. En el cas de Vendrell, l'exconseller ha afirmat que no ha pres "cap decisió en cap moment" però que està "al servei" del país i del seu partit (ERC) per fer el que li demanin.

stats