POLÍTICA
Política 27/01/2011

Ortega diu que el Govern "redreçarà" la relació amb la comunitat jueva que el tripartit va fer "tibant"

La vicepresidenta del Govern abona el trreny per a la polèmica en acusar l'anterior Govern d'haver "relegat" la comunitat jueva. Dóna per "refetes" les relacions i es compromet a reparar els "greuges" que creu que va provocar el tripartit

Redacció
1 min
Schutz, Rangel i Ortega, en un moment de l'acte

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat un canvi en les relacions entre l'executiu i la comunitat jueva. En l'acte organitzat per la Generalitat en el Dia Internacional de les víctimes de l'Holocaust, Ortega ha lamentat que el tripartit va provocar el "descontentament" de la comunitat jueva que ha provocat unes relacions "tibants". "Sóc conscient que la comunitat jueva catalana s'ha sentit relegada els darrers anys, i aquest Govern es compromet a redreçar la situació", ha afirmat. La vicepresidenta ha situat l'educació sobre l'Holocaust com a "prioritat" i per això el Govern endegarà polítiques públiques culturals i educatives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joana Ortega ha afegit que sota la presidència d'Artur Mas i la seva vicepresidència, les relacions amb la comunitat jueva catalana "queden refetes plenament des d'ara", i s'ha compromès a "reparar els greuges" que ha sofert.

La presència de l'exconseller d'ICV-EUiA, Joan Saura, en una manifestació pro-palestina a Barcelona i l'escridassada a la cantant Noah per part de militants ecosocialistes van ser els dos moments més àlgids de la tensió de les relacions entre la comunitat jueva i el tripartit.

stats