Política 28/06/2014

Ortega aposta per una "macroregió mediterrània" amb més pes específic

La vicepresidenta del Govern presideix a Venècia l'assemblea general de la comissió intermediterrània de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aposta per donar més visibilitat a una "macroregió mediterrània" amb una identitat i un pes específic propis. Ho ha plantejat a Venècia, en l'assemblea general de la comissió intermediterrània de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa, que ha presidit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega, acompanyada del director general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Iban Rabasa, ha presentat les conclusiones de l'assemblea general. En la seva intervenció, ha situat les polítiques de cooperació mediterrània com a "prioritat principal" de la comissió intermediterrània per al 2014. Ha explicat que l'objectiu és que "el Consell d'Europa adopti un compromís sobre una macroregió mediterrània" a finals d'aquest 2014, que permeti iniciar els primers treballs de definició i coordinació a partir del 2015. La fita és "col·locar de nou la Mediterrània en el centre de l'agenda europea", amb un paper primordial de les autoritats regionals i locals.

stats