POLÍTICA
Política 10/01/2014

El PNB i l'esquerra abertzale es rebel·len contra "la conculcació de drets" per "enfortir el nou escenari"

PNB, Sortu, EA, Aralar, Alternatiba i Geroa Bai i els sindicats ELA i LAB fan una crida a participar en la manifestació alternativa d'aquest dissabte sota el lema 'Drets humans, acord, pau'. En una compareixença inèdita, portaveus del PNB i Sortu insten a respondre amb "silenci" a la "situació excepcional" creada per l'Estat

Ara
1 min
Arraiz i Ortúzar, durant la compareixença d'aquest divendres

BarcelonaCrida unitària sense precedents al País Basc com a resposta a la prohibició de la manifestació de la plataforma Tantaz Tanta de defensa dels drets humans dels presos bascos, entre ells els d'ETA. Portaveus del PNB, Sortu, EA, Aralar, Alternatiba i els sindicats ELA i LAB han fet una crida a sumar-se a la manifestació alternativa d'aquest dissabte sota el lema 'Drets humans, acord, pau'. El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha mostrat la clara voluntat, "davant la conculcació de drets humans", d'"enfortir el nou escenari" polític obert a Euskadi amb la retirada d'ETA ara fa dos anys.

"Davant la conculcació dels drets humans i les mesures excepcionals negatives, tots els aquí reunits expressem la voluntat d'enfortir el nou escenari obert al nostre poble i a prendre les mesures necessàries per consolidar-lo, com fem avui aquí", ha asseverat Ortuzar en una compareixença conjunta amb el portaveu de Sortu, Hasier Arraiz. En la compareixença, sense preguntes, hi han intervingut Arraiz en basc i Ortuzar en castellà per fer una "crida a la societat basca a participar a la manifestació" silenciosa d'aquest dissabte a les 18 h a Bilbao en defensa dels drets i de la pau definitiva a Euskadi.

El silenci per resposta

A més, els convocants de la protesta han instat també a "treballar de forma conjunta" per fer realitat els objectius del lema de la manifestació. "Aquesta és una compareixença excepcional provocada per una situació excepcional i han d'entendre que la nostra resposta sigui excepcional, i que el més eloqüent avui sigui el silenci", ha argumentat Ortuzar per rebutjar les preguntes de les desenes de periodistes que han seguit la compareixença.

stats