Política 14/09/2015

Pablo Iglesias: "Si he ofès algú, ho sento molt"

El líder de Podem argumenta que quan es va referir als pares extremenys i els avis andalusos pretenia mobilitzar els votants que no participen a les autonòmiques

Sara González
1 min
Pablo Iglesias, amb Rabell amb els treballadors de Valeo / ACN

MartorellesEl líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha disculpat per les paraules que va pronunciar la setmana passada per les quals havia estat acusat des d'altres formacions d'"etnicista". Des de Rubí va demanar el vot d'aquells que "no s'avergonyeixen de tenir pares extremenys i avis andalusos", una declaració que ha estat objecte de polèmica. "Si he ofès algú, ho sento molt", ha dit Iglesias, tot argumentant que la seva intenció era mobilitzar els votants que normalment no voten a les eleccions autonòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, el líder de Podem ha demanat que no es confongui "amb enemic qui és un aliat", i ha reiterat que la seva formació sempre està disposada a escoltar els catalans.

Iglesias ha visitat aquest dilluns al matí els treballadors de Valeo a Martorelles, que estan en vaga indefinida des del 29 de juliol perquè s'ha posat sobre la taula la deslocalització de l'empresa i el trasllat a Saragossa. Fins a 250 famílies estan acampades al davant de l'empresa des d'aleshores. "Alguns no volen que es parli dels drets dels treballadors", ha lamentat Iglesias, que ha recordat que tot això està passant per la reforma laboral aprovada pel PP i a la qual va donar suport Convergència. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha reivindicat una Generalitat que sigui "amiga dels treballadors" i ha promès "lluitar per derogar" la reforma electoral.

El líder de Podem ha reiterat que el seu partit no anirà a les eleccions amb IU, tot i que ha assegurat que el seu full de ruta sí que inclou mantenir el diàleg amb espais d'unitat popular en el qual hi pot haver gent de la formació que lidera Alberto Garzón.

stats