Política11/05/2015

Un duel televisiu Rivera-Iglesias? Podem accepta el repte però C's vol un debat a quatre, amb Rajoy i Sánchez

En una entrevista a Antena 3, el líder de Podem fa una defensa aferrissada de recentralitzar impostos: "Què és això que els territoris hagin de competir?"

Ara

MadridAlbert Rivera reptava Pablo Iglesias el passat febrer a un duel cara a cara que el líder de Podem ha acceptat fa tan sols una setmana, en veure que poc a poc Ciutadans guanyava terreny a les enquestes. Aquest matí Iglesias anava més enllà i marcava ja com a límit per al debat televisiu el 24-M. "Els pròxims dies faré una proposta", ha assenyalat en una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, recordant que d'acord amb el codi de cavalleria a 'El Quixot', és el reptat qui té dret a fixar el dia, lloc i hora del duel.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Rivera no en té prou amb això i, vist els resultats del baròmetre del CIS de dijous passat, ja demana un debat televisiu a quadre, amb també el líder del PP, Mariano Rajoy, i el del PSOE. Per una banda, celebra que Iglesias hagi "canviat d'opinió", però que creu que ara és el moment de celebrar un debat "a quatre" perquè no es tracta d'"excloure a ningú" i "no té sentit fer un debat entre dos líders deixant fora a d'altres partits polítics".

Cargando
No hay anuncios

"No volem deixar fora a Rajoy, a qui li agraden molt els debats", ha dit en to irònic durant un esmorzar informatiu a l'hotel Palace de Madrid ple de gom a gom en què ha presentat els candidats de Ciutadans a l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid. Ha afegit, a més, que el seu partit vol "un debat que tots els espanyols puguin veure" i ha recordat que als Estats Units els candidats, fins i tot en les primàries, fan debats en les televisions privades i públiques, oberts a tots els mitjans.

En l'entrevista a Antena 3, Iglesias ha volgut mostrar-se com l'antítesi a Ciutadans, després d'assegurar diumenge que Rivera podria anar "perfectament" a les llistes del PP perquè el seu programa sembla el de la FAES. "Ara cal esperar a la millor enquesta, la del 24-M", ha dit amb cautela, vinculant Rivera amb el PP i a Podem amb el vot més desencisat del PSOE. Considera que, segons els estudis d'opinió, no competeixen pel mateix votant: "El president del Banc Sabadell va dir que calia un Podem de dretes i ara el tenim", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Defensa de la recentralització d'impostos

El líder de Podem ha sortit del pas de les crítiques al seu programa per no incloure una memòria fiscal i no detallar la pujada d'IRPF per a les rendes altes -superiors a 50.000 euros anuals-, posant com a mesura estrella "l'harmonització fiscal" que proposen. "Què és això que els territoris hagin de competir? Que algú s'emporti el seu avi a morir a Madrid per pagar menys impostos? Nosaltres no volem que els territoris competeixin, sinó que cooperin", ha dit defensant la recentralització d'impostos que inclou el seu programa marc per a les autonòmiques.