CAS BÁRCENAS
Política 29/07/2014

Ruz tanca la investigació d'una part del cas Gürtel i porta a judici 45 imputats, entre els quals Bárcenas

El jutge de l'Audiència Nacional els imputa delictes com els de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics o frau a l'administració pública

Europa Press
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha conclòs una part de la investigació del cas Gürtel per portar a judici a 45 imputats, entre els quals es troben polítics com l'extresorer del PP Luis Bárcenas i l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo; empresaris i els presumptes líders de la trama, Francisco Correa i Pablo Crespo. També s'asseuran al banc dels acusats l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, l'antic responsable de les finances d'Aliança Popular (AP) Ángel Sanchís, els exalcaldes de Majadahonda Guillermo Ortega i Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda i l'exsenador Josep Merino.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte dictat aquest dimarts, el magistrat obre una peça separada sobre la "primera època" de la trama Gürtel, en què s'analitzen els actes delictius que es van produir a la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i l'Ajuntament d'Estepona (Màlaga).

Els delictes que el jutge imputa indiciàriament a aquestes 45 persones són els de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics, frau a l'administració pública, falsedat documental, delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, estafa, apropiació indeguda i associació ilíctia en l'àmbit de la contractació.

A més, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 ofereix al PP que es personi en la causa com a partícip a títol lucratiu.

stats