POLÍTICA
Política 08/01/2013

Un pacte i 388.000 euros d'indemnització eviten el judici del cas Pallerols

La negociació entre la fiscalia i les defenses s'ha acabat aquest dimarts a la tarda. Els quatre condemnats i Unió han consignat ja conjuntament 300.000 euros. Les peticions de presó es redueixen i els condemnats no hauran d'ingressar al centre penitenciari

Laura Díaz-roig
1 min
Fidels Pallerols amb la seva dona, aquest dilluns / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl cas Pallerols ha quedat tancat, després de 16 anys corrent pels jutjats, amb un pacte pel qual els acusats pagaran una indemnització de 388.000 euros i han acceptat la seva culpabilitat a canvi d'estalviar-se el judici i la presó. Unió resta com a responsable civil subsidiària d'aquesta quantitat i com a responsable lucrativa de 200.000 euros. De fet, aquest dimarts mateix, els acusats i Unió han dipositat conjuntament 300.000 euros de la indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els acusats han acceptat aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona l'acord, que rebaixa les penes inicials a condemnes d'entre set mesos i un any i mig de presó, de manera que els condemnats no hauran d'ingressar al centre penitenciari, ja que no tenen antecedents i les condemnes són inferiors als dos anys i es poden suspendre.

A més a més, l'acusació contra la dona de Fidel Pallerols, María de la Cruz Guerrero, i Dolors Llorens, llavors subdirectora general d'Ocupació de la conselleria de Treball, ha estat retirada. Seran condemnats, per conformitat, els quatre homes acusats: l'empresari Fidel Pallerols, Vicenç Gavaldà -exsecretari d'Organització d'Unió-, el militant Santiago Vallvé i Lluís Gavaldà, que en aquells anys era el director general d'Ocupació.

El fiscal ha tingut en compte l'atenuant de reparació del dany, ja que han consignat els diners, i també el reconeixement dels fets i les dilacions indegudes. Aquest cas de desviació de subvencions per a cursos ocupacionals, que haurien anat a parar parcialment a Unió entre el 1994 i el 1999, quan UDC dirigia el departament de Treball de la Generalitat, s'investigava des de feia més d'una dècada.

Les multes per als quatre acusats sumen en total més de 250.000 euros.

stats