Política 03/12/2014

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es proclama "corresponsable" del 9-N

Considera que la querella de la Fiscalia contra Mas "ofèn la dignitat nacional" de Catalunya.

Sara González
1 min

BarcelonaLes més de seixanta institucions que impulsen el Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) es proclamen "corresponsables" de l'impuls i l'execució del 9-N. En un manifest que ha fet públic aquest dimecres el coordinador del Pacte, Joan Rigol, consideren que la querella de la Fiscalia contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau "ofèn la dignitat nacional" de Catalunya i pot donar peu a la "suspicàcia de motivacions d'ordre polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PNDD expressa que ells van fer una crida a la participació de la ciutadania per tal d'afirmar els "drets democràtics fonamentals" dels catalans i "enfortir" la cohesió social i afegeix que aquest espai de trobada polític i social seguirà treballant perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. "Som una nació i és de justícia reclamar i exigir el nostre dret a decidir", diu el manifest.

A més, el Pacte recorda que justament el Tribunal Constitucional va considerar en la seva sentència sobre la declaració de sobirania va instar a resoldre el conflicte de l'encaix territorial a través del diàleg. Constaten, però, que l'actitud per part del govern espanyol ha estat "sempre negativa".

stats