9-N ALTERNATIU
Política 07/11/2014

Totes les entitats del Pacte Nacional se sumen a la denúncia internacional contra l'estat espanyol

El text del manifest que aprovaran les entitats dóna "suport al procés de participació del 9 de novembre en defensa de la nostra llibertat en exercir-la democràticament"

Roger Tugas / Sara González
1 min

BarcelonaEl manifest que aprovarà aquest divendres el Pacte Nacional pel Dret a Decidir farà bàsicament una crida a la participació el 9-N. Segons el text, al que ha tingut accés l'ARA, aquesta participació és necessària per "afirmar la nostra convicció personal de responsabilitat del futur polític del nostre país". Així mateix, les entitats subratllen que tothom hi és cridat a participar "sigui quina sigui l'opinió política de cadascú", tot i que en cap cas fan referència a què les entitats assumeixin cap aspecte de l'organització del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el text destaca que "la ciutadania de Catalunya vol participar amb civisme i respecte a la seva pluralitat i alhora vol afirmar els [...] drets democràtics fonamentals i l'enfortiment de la cohesió de la nostra societat". Per això, donen "suport al procés de participació del 9 de novembre en defensa de la nostra llibertat en exercir-la democràticament".

Igualment, tots els participants del Pacte Nacional s'uneixen "a la denúncia formulada per càrrecs electes del nostre país a institucions internacionals contra l'estat espanyol perquè vulnera el dret del poble català a decidir el seu futur polític, prohibint-li qualsevol sistema de consulta reconegut internacionalment".

stats