PLE DEL PARLAMENT
Política 10/03/2011

El Parlament es proclama "seu de la sobirania del poble de Catalunya"

La cambra aprova amb el suport de CiU, ERC, Solidaritat i ICV-EUiA una moció de suport a les consultes. El text presenta com a "irrenunciable" el dret a l'autodeterminació

Oriol March
2 min
Artur Mas en la sessió de control del 9 de març al Parlament / ACN

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat aquest matí, amb els vots favorables de CiU, ERC, Solidaritat Catalana per la Independència i ICV-EUiA, una moció de suport a les consultes independentistes promoguda per Solidaritat i modificada per la federació nacionalista. Aquesta moció fa que la cambra catalana expliciti el seu suport a les persones que organitzen els referèndums populars per la independència i es refereix molt concretament, a causa dels canvis que hi va introduir CiU, a la consulta que se celebrarà a Barcelona el proper deu d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer punt del text anuncia que el Parlament considera "irrenunciable el dret a l'autodeterminació dels pobles", entre els quals, el català. I destaca que la cambra catalana és "seu de la sobirania del poble de Catalunya".

L'encarregat de defensar la moció ha estat Uriel Bertran, diputat de Solidaritat, que ahir ja va assegurar que es tracta d'un dia important de la història de Catalunya perquè, segons ha explicat, és la primera vegada que el Parlament reconeix de forma tan explícita el dret de l'autodeterm¡nació del poble català. Per part de CiU, Dolors Batalla ha defensat els canvis introduïts pel seu partit i ha volgut deixar clar que no és que CiU emprengui el full de ruta independentista que propugna Solidaritat, sinó que la moció va en camí de la "transició nacional pel dret a decidir" exposada pel president Artur Mas en el debat d'investidura.

Oriol Amorós, d'ERC, ha manifestat el seu suport "entusiasta" a la moció malgrat "els canvis que hi ha introduït CiU". La diputada del PSC Laia Bonet ha negat el suport del seu partit a la moció perquè, segons ha explicat, "la independència empobreix el país". La diputada del PP María de los Llanos de Luna ha assegurat que es plantejava "una reclamació d'un dret inexistent que, per tant, no pot materialitzar-se".

stats