Alba Vergés debuta en un ple emulant Laura Borràs

La republicana s'enganxa amb Vox per les afirmacions racistes de l'extrema dreta

2 min
Alba Vergés aquest dimarts al Parlament

BarcelonaLa vicepresidenta del Parlament Alba Vergés ha debutat aquest dimarts per la porta gran: el primer ple que li ha tocat presidir després de la suspensió de Laura Borràs com a presidenta –aprovada per ERC, el PSC i la CUP– ha estat el debat de política general, la sessió més important de l'any juntament amb la dels pressupostos. La cadira que ha quedat buida, però, no ha sigut la de Borràs, sinó la de Vergés. La republicana –tenia l'obligació de fer-ho– ha ocupat el seient d'honor de l'hemicicle, de la mateixa manera que havia fet Borràs durant un any i mig. En això, però, Vergés no debutava: ja s'hi havia assegut alguna vegada que la líder de Junts es va absentar. Abans de donar la paraula a Pere Aragonès, Vergés ha saludat les autoritats, entre les quals ha mencionat explícitament "la presidenta Laura Borràs". No ha dit la presidenta suspesa, tot i que és el títol protocol·lari que ara té la cap de files de JxCat.

Vergés nombra la "presidenta Laura Borràs" a l'inici del ple

Vergés ha saludat Borràs perquè la presidenta de Junts estava present a la sala. Concretament, a la tribuna de l'hemicicle, al costat del secretari general del seu partit, Jordi Turull. Aquest dimarts ha quedat especialment palès l'efecte de la seva suspensió: de presidir el ple a seure a la bancada del públic. Tot i això, Borràs gairebé no s'ha mogut d'allà en tot el ple. Sovint, els diputats s'aixequen i abandonen una estona la sessió, sobretot quan són jornades tan llargues. Ella, però, només ha sortit un cop. Als passadissos, alguns dels seus col·laboradors feien broma dient que no havia anat ni al lavabo, com quan dirigia els plens i no tenia tanta flexibilitat per entrar i sortir. 

Crida a l'ordre

La voluntat d'ERC i de Vergés és superar aquest període d'interinitat mantenint un perfil baix, evitant trencar de manera abrupta amb el període de Borràs. De fet, Vergés fins i tot ha emulat la presidenta suspesa. Al capdavant del ple, Borràs havia cridat a l'ordre més d'una vegada a Vox per fer comentaris discriminatoris. Vergés ha fet el mateix. Quan Ignacio Garriga (Vox) ha vinculat immigració i delinqüència, ràpidament l'ha aturat advertint-li que eren unes afirmacions "inacceptables"i l'ha cridat a l'ordre. L'ha interromput fins a tres vegades. La resposta de Garriga els tres cops ha sigut recriminar-li que li estava restant temps.

stats