Política 19/09/2014

El Parlament aprova aquesta tarda l'eina legal per celebrar la consulta

Rull descarta que Mas signi immediatament després el decret de convocatòria

Ara
1 min
Representants de l'ANC s'apleguen a les portes del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Parlament de Catalunya aprovarà aquest divendres a la tarda la llei de consultes, l'instrument legal que ha de permetre convocar els catalans a les urnes pel 9 de novembre. El ple arrencarà a les 16.30 hores i la llei comptarà amb el suport del bloc sobiranista (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP), a més del PSC, que no obstant considera que la nova norma no pot servir per emparar una consulta sobre la independència de Catalunya. L'ANC ha convocat una concentració de suport davant del Palau del Parlament per abans que comenci la sessió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llei no entrarà en vigor fins que sigui publicada al Butlletí Oficial del Parlament (BOP) o al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha descartat que el president de la Generalitat, Artur Mas, pensi signar el decret de convocatòria immediatament després d'aprovar-se la llei, perquè abans cal que els serveis jurídics de la cambra la revisin. "Avui s'aprovarà la llei, després es corregeix i després es publica. I és en el moment de la seva publicació que entra en vigor i que el president podrà signar el decret", ha explicat en declaracions a RNE.

El govern espanyol està a l'expectativa per tombar l'operació i, de fet, Mariano Rajoy podria reunir d'urgència el consell de ministres aquest mateix cap de setmana per aprovar els recursos al Tribunal Constitucional contra la llei i el decret.

stats