POLÍTICA
Política 17/12/2012

De Gispert: “El Parlament haurà d'estar en sintonia amb un poble en marxa”

La presidenta del Parlament crida els diputats de la nova cambra acabada de constituir a ser dignes del poble que els ha elegit i llança un missatge de confiança: “Estic convençuda el futur serà ben nostre”

M.colomer
2 min
Núria de Gispert en el moment de ser reelegida com a presidenta del Parlament / XAVIER BERTRAL

Barcelona"El Parlament haurà d'estar en sintonia amb un poble en marxa". Amb aquest missatge, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha donat per constituït el Parlament de la desena legislatura des de la recuperació de les institucions democràtiques. De Gispert ha fet una crida a la confiança en una legislatura que ha de portar, en paraules de Salvador Espriu, al "ple domini de la terra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del nou Parlament ha recordat la legislatura passada en un “escenari de pressió a l'autogovern català i les seves finances” per donar peu a una nova legislatura que “obre noves portes i nous horitzons” i marcada per la batalla contra la crisi i l'exercici de l'autodeterminació per a l'“assoliment d'unes diferents relacions amb Espanya” i“sobretot per la voluntat majoritària de la societat catalana exercida als carrers i a les urnes”.

La presidenta s'ha dirigit als diputats parafrasejant Francesc Macià -“sou la lliure voluntat de la pàtria, sou honorables diputats tota Catalunya en peu. Sou un Parlament dempeus”. De Gispert no ha estalviat cites de prohoms de la història política de Catalunya, com el “venim de lluny i anem lluny encara” o l'anhel per accedir al “ple domini de la terra”.“Som hereus d'un gloriós passat”, ha assegurat la presidenta,que ha recordat una “història difícil” en què han “sovintejat els intents de liquidar” el país. Però ha constatat: “Ningú ha pogut apagar la flama de la voluntat d'un poble lliure i una nació plena”.

Un país “ben viu”

La presidenta De Gispert ha volgut llançar un missatge d'autoestima i confiança en un país que “no és un país derrotat, és ben viu”, i en un poble que està“disposat a obrir camins i albirar nous horitzons”. I ha fet una crida a “creure en la bellesa dels nostres somnis col·lectius malgrat les turbulències del present”. “Estic convençuda que el futur serà ben nostre”, ha conclòs.

També ha fet explícita per la seva “aposta pel diàleg, per desterrar de la vida política l'insult i la desqualificació”, el que ha definit com una cambra d'“amistat cívica”.

stats