LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 19/04/2011

Els partits catalans es posen al costat del Govern per reclamar al Congrés el fons de competitivitat

El PSC diu a Catalunya que garanteix "tot el seu suport" i “sense condicions” al Govern però no vol signar la proposició no de llei que ja han signat ERC, CiU i ICV

Redacció
2 min
Laia Bonet, en roda de premsa al Parlament

BarcelonaLa portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha afirmat en roda de premsa que el seu partit donarà suport "sense condicions" al Govern, després del crit d'auxili que ha llançat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs. Però el cert és que el partit segueix negant-se, com el PP, a signar la proposició no de llei que ha promogut ERC i que han subscrit CiU i ICV per exigir el pagament dels 1.450 milions del fons de competitivitat que l'Estat deu i nega a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, no ha volgut dir explícitament que si cal el PSC votarà diferent que el PSOE al Congrés, malgrat que ho ha insinuat: “no puc ser més clara. Donarem tot el suport al Govern en el que ens demani, però que ens digui què vol fer". El cert, però, és que el PSOE ni tant sols li ha passat pel cap que el PSC es desmarqui.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha garantit que el seu partit votarà a favor de qualsevol iniciativa al Congrés que demani que es paguin aquest any a la Generalitat els recursos del Fons de competitivitat, ja sigui d'ERC o de CiU. Però, a la vegada, el PP es nega a signar la proposta que ja han signat ERC, CiU i ICV.

No obstant, ha reclamat al Govern que, en lloc de demanar "fronts comuns", busqui la complicitat de les comunitats del PP al Consell de Política Fiscal i Financera, perquè també tenen "molt interès" que el Govern espanyol compleixi les previsions del model de finançament. De fet, l'alcaldessa popular de Madrid Esperanza Aguirre ha reclamat el fons de competitivitat que li correspon a Madrid. ICV i ERC han emplaçat el Govern a convocar la part catalana de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals per concretar una posició conjunta

stats