Política 13/05/2018

Pascal defensa que el discurs de Torra en la investidura va ser "inclusiu"

La JNC, a favor de crear un exèrcit de la República i d'endarrerir l'edat de jubilació

Acn
1 min
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en la convenció ideològica de la JNC

VicLa coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha defensat el discurs de Quim Torra en la primera sessió de la investidura i ha assegurat que va ser "inclusiu". "Tots els accents del sobiranisme s'hi poden sentir còmodes", ha expressat en una clara referència a la CUP, que ja ha anunciat que s'abstindrà en la segona sessió d'investidura. La coordinadora del PDECat s'ha mostrat "optimista" que aquest dilluns es pugui desencallar el nomenament del nou president de la Generalitat de Catalunya. En aquesta línia, Pascal ha assenyalat que les crítiques del "bloc del 155" sobre Torra demostren que "ja no és una qüestió de nom".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Pascal ha assegurat que una vegada s'hagi assolit el "projecte compartit" entre les forces independentistes serà el moment de "posar-hi matisos" segons les sensibilitats que tingui cada formació política. La unitat sobiranista ha de permetre formar un nou Govern per "treballar perquè la gent de l'exili sigui més a prop de casa, perquè s'acabi el 155", ha considerat, i també ha apuntat que ha de servir per aturar "la deriva autoritària" de l'estat espanyol.

Pascal ha fet aquestes declaracions en la clausura de la primera convenció ideològica organitzada per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Dels eixos aprovats es destaquen l'avançament del vot a partir dels 16 anys, en comptes dels 18, i el retard de l'edat de jubilació. La JNC també s'ha mostrat a favor de la creació d'un exèrcit de la República Catalana que s'adapti a les necessitats de l'OTAN i també a una possible Unió Europea de Defensa. També demanen la legalització de la prostitució i la creació de mecanismes per detectar les persones que són obligades a practicar-la sota condicions d'explotació o també per detectar possibles casos de prostitució infantil.

stats